Интерпол поиска от Китай информация за задържането на шефа си

От Интерпол са поискали от властите в Китай да предоставят официална информация за ръководителя на международната полицейска организация Мън Хунвей, съобщава Асошиейтед прес.

В изявление на Интерпол се посочва: "Интерпол поиска чрез официални канали разяснение от властите в Китай относно статута на президента на Интерпол Мън Хунвей. Генералният секретариат на Интерпол очаква с нетърпение официалния отговор на китайските власти за адресиране на опасенията, свързани с физическото и здравословното състояние на президента".

По-рано медии в Хонконг съобщиха, че Хунвей е обект на разследване в Китай и той е разпитван в следствен арест.

Предполага се, че Мън Хунвей, който същевременно е заместник-министър на обществената сигурност на Китай, е отведен за разпит, веднага щом е кацнал в Китай преди седмица.

Съпругата на президента на Интерпол го обяви за изчезнал във Франция, където понастоящем живее семейството. Съпругата и децата на Хунвей са били поставени под специална защита от френската полиция, след като съпругата е получила заплахи по телефона и през социалните мрежи. От ръководителя на Интерпол няма следа от 25 септември, когато е летял от Франция за Китай.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно