Късно вечерта във вторник
Заподозрян за убийството на 30-годишната Виктория Миланова е задържан в Германия
Мъжът е напуснал България в неделя
Заподозрян за убийството на 30-годишната Виктория Миланова е задържан в Германия

Виктория Маринова, снимка:БГНЕС

Заподозрян като извършител на убийството на 30-годишната Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия, съобщи БНР. 

Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас. В Германия живее и майката на извършителя. Той е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с откритите по тялото на жертвата следи. 

Мотивите за престъплението - най-вероятно става дума за моментна проява на агресия. Извършителят е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България.

Тази сутрин от 9 часа премиерът Бойко Борисов заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления за медиите в Министерския съвет.

Очаквайте подробности.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
9
Минувач
|
нерегистриран
10 октомври 2018, 10:03
6
0
"Правен свят", дори името на жертвата сте сгрешили, да не говорим за иключително постната информация. Няма да ви чета повече.
8
почеркът е на Радо Горския
|
нерегистриран
10 октомври 2018, 09:13
10
-1
Да си припомним случая с Радо Горския. По не особено ясни причини той избива цяло семейство на три различни места (в две различни стаи и жената извън къщата), усърдно събира патроните ... само за да ги занесе в къщи за да има сигурно доказателство, че той е убиецът. Не си направил също трудът да изхвърли изцапаната с кръв дреха, която между другото не е имало особено голяма нужда да цапа.

Та в случая почеркът е същият.

Мястото било оживено и много посещавано, ама не чак толкова, тъй че човек може спокойно не само да убие някой, ами и да го изнасили. Та макар да нямало никой, който да помогне на изнасилената, все пак след 5 дни се появи свидетел, който да разкаже. Това как да е - да речем случил изнасилвача на сгоден момент и малодушен свидетел, който нито се опитал да му попречи, а после 5 дни се чудел дали да каже какво е станало.

По-натам обаче нещата вече тръгват като при Радо Горският. Изнасилвачът-убиец обаче не е стрелял, тъй че този път не е имало как да събере гилзи, които да занесе у дома. Затова му се е наложило да вземе някои доста странни предмети като ключове за кола и оптически очила, които не само занесъл у дома, ами над всичко отгоре след като хукнал да бяга чак в Германия не счел за нужно преди това да изхвърли някъде. И също като Радо Горския не пропуснал да остави у дома си изцапана с кръв дреха.
Сега единственото, което може да очакваме е да бъде самоубит.
7
|
нерегистриран
10 октомври 2018, 06:57
5
-3
В други сайтове посочиха турското му име. ТУРЧИН. Гаджал.
Поредното ужасяващо престъпление извършено от ТУРЧИН. Във новинарските сайтове от вчера основна новина беше за четирима "български" "тийнейджъри", осъдени в Германия за изнасилване. Но като задълбаеш в новината се казва,че са ТУРЦИ(с бг паспорт). И тоя е ТУРЧИН от турско -циганската махала на Русе, но не е циганин , а турчин(то не че има особена разлика между разните там гаджали).
6
bojanets
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 23:01
16
0
Крайно време е обществото, включително прокуратурата, МВР и журналистите, да разбере, че като се дава гласност на всяка стъпка от едно такова разследване се пречи на разследването, защото този, който е извършил престъплението, знае какво се прави, какви версии се проверяват, каква информация имат органите на досъдебното производство и тези на МВР и може да съобрази с тази информация поведението си, така че да осуети разкриването си, включително реализирането на наказателната му отговорност. Точно заради това в НПК има установена тайна на разследването.
5
RRR
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 19:58
10
-2
Прав си, като знам какви гении са в момента във ВКП, жалка история.По-добре да си кротуват и да не се бъркат много, много.
4
RR
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 17:52
22
-4
Те прокурорите от ВКП освен да пречат на друго не са способни, като толкова искат - да изземат ръководството и надзора над разследването с едно постановление и да го решат те! Случаят с опита за "убийство" от Враца е още пресен. А и не само той... От друга страна е много е грозно, че това ужасно престъпление се използва за всякакви цели, несвързани с разследването му. Изглежда, че нашето общество има твърдо ориентиран вкус към отрицателното и трагичното и не е способно да се сплотява за положителни каузи, а само на основата на отрицателни събтия, което също е жалко.
3
RRR
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 16:43
17
-5
Може да се тресете колкото искате, най-обикновено убийство си е, колкото и да се украсява.Емоциите нямат нищо общо с едно престъпление.
2
Потрес
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 16:09
17
-2
Обикновено убийство няма ,има само престъпление и наказание за всяко убийство ! Престанете да я наричате"пострадалата",не става въпрос за битов инцидент ,уважавайте паметта на мъртвите !
1
RRR
|
нерегистриран
09 октомври 2018, 14:58
18
-2
От най-обикновено убийство стана световен проблем.Когато преди години бе изнасилено и убито, с цел прикриване на изнасилването, 13 годишно дете, никой не пищя, сега ореваха света.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно