Одитори пенсионери заверявали отчетите на Донев

Одитори на пенсионна възраст са заверявали годишните финансови отчети на фирмите на фармацевтичния бос Огнян Донев. Това стана ясно в СГС по време на делото срещу изпълнителния директор на "Софарма" и финансовия шеф на компанията Борис Борисов за укриване на данъци в размер на 63 млн. лв.

82-годишният свидетел Стефан Дамянов разказа пред съда, че за първи път бил одитор на "Елфарма" през 2001 година, после прекъснал за известно време и продължил да одитира, включително през 2017 година. Дамянов трудно чуваше въпросите, които му задаваха страните по делото, а често пъти пък казваше, че не разбира какво го питат. С дружни усилия съдът, прокуратурата и защитата на подсъдимите успяха да му зададат все пак въпроси за работата му като одитор. Дамянов заяви, че нищо не помни за заверката на отчета на дружеството през 2006 година, но увери, че спазвал международните одиторски стандарти и се съобразявал със счетоводната политика на фирмата. 

Одиторът на фирма "Телсо" Трифон Рахнев също се оказа на преклонна възраст. При повторния му разпит пред съда той често се отклоняваше от отговора на зададения въпрос и се налагаше да му напомнят какво го питат. 

Одиторката на "Софарма" Валя Йорданова пък обясни, че нямали задължение да проверяват дали записването във всяка клетка на отчета е правилно. Тя заяви, че не помни финансовите отчети на "Софарма" за 2006 година и 2008 година.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно