Цецка Цачева ще обсъди в Люксембург финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще обсъди с европейските си колеги финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз в рамките на заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи" на 11 и 12 октомври 2018 г. в Люксембург. На форума министърът ще представи позициите на България по темите в област "Правосъдие", включени в дневния ред, съобщиха от правосъдното ведомство.

Важна част от дискусиите ще бъде посветена на предложението за Директива относно несъстоятелността, превантивното преструктуриране и предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране.

Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за предоставяне и запазване на електронни доказателства. Основен въпрос ще бъде процедурата по уведомяване при издаване на европейска заповед за предоставяне и за запазване на електронни доказателства.

В допълнение министрите ще обсъдят начините за подобряване на взаимното признаване по наказателноправни въпроси и засилването на взаимното доверие.  Министърът ще вземе участие  и в конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията на тема "Програми за рехабилитация и дерадикализация в затворите". В Люксембург министър Цачева ще се срещне с председателя на Съда на ЕС Коен Ленардс.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
ЦАЧКА ЦЕЦЕВА
|
нерегистриран
11 октомври 2018, 09:46
0
0
ох боже, спрете я тая бе. изръшка цяла европа. а пък проста, проста... вър на село да копаш ма како
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно