Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления...
JE SUIS UN POLICIER!
Като лешояди разнесохте костите на починалото момиче, намесихте политиката, еврофондовете и мафията, изляхте помията си върху облеклото и визията на полицейските служители
JE SUIS UN POLICIER!

Д-р Невена Русева, старши разследващ полицай, снимка: в-к "24 часа"

Старши разследващ полицай Невена Русева от ОДМВР - Русе пусна в профила си във фейсбук коментар по повод коментарите за убийството на Виктория Маринова, между неговото извършване и разкриване, а и след това. Публикуваме го в неговата цялост:

Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления,

Това стига ли ви?

Като лешояди разнесохте костите на починалото момиче;

Заровихте се в личния живот на едни страдащи хора;

Разнищихте конспиративни теории, надхвърлящи границите на нормалността;

Намесихте политиката, еврофондовете и мафията;

Поискахте оставки, смъртни присъди и рязане на глави;

Изляхте помията си върху облеклото и визията на полицейските служители;

Виновни бяха и кмета, и депутатите, и правителството. Поискахте и техните глави.

Хулихте, плюхте, ослушвахте се за нещо пикантно и ако не чуехте такова, си го измисляхте и отново изсипвахте бълвоч.

Театърът свърши, уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления!

Завесата падна.

И сега ли не сте доволни?!?

Не ви ли стига?!?

Очаквахте тежко въоръжен професионален наемен убиец?!?

Вие разбирате повече, а никой не ви е чул и не е поискал мнението ви?

Вие знаете как се прави, но не ви питат?

А колко пъти влязохте в операционна зала и поискахте скалпела от хирурга, за да извършите операция по-добре от него?

Колко пъти отидохте при пожарникарите, за да се намесите в работата им и да им кажете: "Хей, вие, я си стегнете униформите и слезте от стълбата. Аз ще изгася пожара, защото съм по-добър от вас и знам как се прави!"

Не сте, защото не ви стиска, нали!

Защото срещу полицията е най-лесно!

Защото полицията ще ви търпи;

Уважаеми разбирачи от разкриване и разследване на престъпления,

Колко и да не ви се иска, такива престъпления се случват. Било е и за съжаление ще бъде.

Тежки, гнусни, нагонни, първосигнални и ужасяващи посегателства срещу личността е имало и ще има.

Купете цвете, поднесете го в памет на майката, която повече няма да прегърне детето си и се замислете следващият път. И просто замълчете.

А ако не ви стиска да кажете на глас едно "браво", защото смелостта ви се е изчерпала, то поне наум благодарете на тези, които не спаха, не се храниха и не се къпаха, а търсиха, намираха, събираха, изследваха и т.н. Тези, които също не прегръщаха децата си - заради мен и вас.

JE SUIS UN POLICIER!

Благодаря на всички, които участваха в разкриването на това престъпление.

Д-р Невена Русева е завършила право в Русенския университет "Ангел Кънчев". От 2005 г. е разследващ полицай в ОД МВР – Русе. Асистент е по дисциплините "Криминалистика" и "Съдебни експертизи" в Юридическия факултет на Русенския университет и хоноруван преподавател в Академията на МВР. Автор е на множество статии и доклади, свързани с наказателноправни и криминалистични проблеми, публикувани в български и международни специализирани издания. Издала е и книга "Престъпления срещу личността, извършени при професионална непредпазливост", която представлява частна криминалистическа методика за разследване на престъпления по чл. 123 и чл. 134 НК.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
29
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 18:24
1
0
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Голяма хвалба за работата по разкриването на един мангау, задържан ог германските служби! Хайде да чуем подобни хвалби и за успехите по делата срещу организираната политическа корупция и престъпност! И там ли бачкате денонощно с подобно усърдие, дайте резултатите. Там май само Цацаров, Геше и Арнаудова обелват по някоя дума на брифинг, всички останали в МВР и прокуратурата не смеят да гъкнат. Айде, холан, знаем си спатийте...
28
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 13:42
2
-1
"Д-р Невена Русева е завършила право в Русенския университет "Ангел Кънчев"."

Тоз университет не беше ли машинознание? И на кой му пука какво е пуснал този продукт на българската инженерна мисъл (дето си казват: като знам какъв инженер съм, как да не ме е страх да отида на лекар?

Покрай смъртта на Виктория се разбра, че България съвсем незаслужено е на 111-то място. Тя трябва да е не по-напред от 151-во. Защото се оказа, че в българските медии журналистиката започва там, където свършва статията, т.е. в коментарите под статиите. Както и че над коментарите няма няма журналистика.

От слагачеството на така наречените журналисти, т.е. политагитаторите от отделите на уж изчезналата БКП вече не е ясно дали трябва да се успокоим или да се притесним, ако се окаже, че не е била убита във връзка с работата си. Защото истински журналисти убиват дори в бели държави като Малта. А в България излезе, че или не е имало изобщо истинска журналистка, или че последната, дето беше останала я убиха. Тъй да се каже - назначена за журналистка по-хубост и убита по хубост. А последното пък ме кара да се чудя поради каква причина О,правен свят пусна тази простотия? Или сред "мислещите правилно" няма такива дето да могат да мислят, та да могат да измислят нещо по-убедително?
27
.
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 08:35
4
-1
А горната е поредната, която се упражнява на гърба на трагедията. Интересно кога го е писала - в работно време може би. Ама то вече всеки е с наведена глава към телефона и си чати.
26
Брейййй
|
нерегистриран
14 октомври 2018, 02:38
3
-7
За пореден път се убеждавам, че на безделниците, обитаващи всеки сайт, който съществува.
Ако не бъде разкрит извършителя, ех, тези некадърни полицаи, прокурори и пр.
Ако бъде разкрит, пак недоволни....
25
русИ
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 15:24
26
-3
Ако такова е разследването, какъвто е изказът на разследващата, коментарите са излишни...
24
p.s.
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 11:28
25
-5
Пък и това френско клише идва в повече!
23
иван
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 11:24
25
-4
Безспорно е, че за убийството в Русе е положен много труд в рамките на няколко дни.Ясно е и че е имало безсънни нощи и лишения от разследващи, оперативни и т.н., но в крайна сметка това им е работата когато има извършено толкова жестоко убийство. Свършили са я добре /работата/ и заслужават поздравления. Не мисля, че е редно обаче лично да се влиза в такава полемика,каквато провокира разследващият полицай със ФБ съобщения. Звучи заяждащо и дребнаво, пък и още повече непрофесионално. Не ми се вярва да търси някаква евтина медийна слава, по-скоро е действала емоционално, което в тази работа винаги е грешно.
22
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 11:23
16
0
Написаното е, струва ми се, е гневно и от сърце, пък даже и да не съвпада съвсем с действителността.И, да , разбира се, че има право на позиция, била тя и е неправна.Нима това право е отречено някому ?Мисля , има само два вида хора- с позиция и без позиция, респ. можещи да я отстоват и неумеещи/ има и хора на отговорни служебни позоции, това е друг въпрос:)/.Но няма хора без право на позиция,били те и разследващи полицаи.На следствената тайна не пречи, нали?.Депутати, кметове и правителство, както и полиция, никак не са невинни, в много отношения, по различни начини, във всякакви контексти, че и в този, въпросът е в причинната връзка, пряка или косвена :), доколко опосредена.В полицията нещата не са "цветя и рози", но пък не са и "ветер и мъгла":).Счупеното доверие, разбира се, не е илюзия, нито внушение на нихилсти.Ланецът въобще не пречи на качеството на разследването, но е добре да не го въвеждат като официален дрескод в МВР.Жената е безспорно права за две неща:1. българинът разбира от много неща, но не ги умее всичките ,2. обърнали сме и смъртта на битак. Сросоидно лоби срещу официалната партийна права, или нещо още по -тъпо.Седянка на погребение, не уважаваме чуждата смърт със същото настървение, с което не зачитаме и чуждия личен живот.
21
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 11:22
5
-20
БРАВО!
20
Без никакви лоши мисли
|
нерегистриран
12 октомври 2018, 11:04
18
-2
Нека се разберем за едно нещо: Хората нямат доверие на полицията и политиците. Това не говори само за народа . Да опростиш причините до " горките полицай : ( , как ги напада само арогантното плебейско общество", е повече от грешно. Това отношение отрича факта, че зад недоверието има прекалено много минали случей на корупция и злоупотреба с власт в нашата държавица. Или да забравим че източването на евро фондовете реално се случва, част от паранойчното въображение на българина точно защтото рефлектира реалноста. Да, този път изпъкна професионализмът не шашмите, но тожа не значи че недоверието на хората е незаслужено.И ако обичате, всички медии, вземете си собственият съвет и спрете да използвате убийството на тази млада жена за да изразите отвръщението си към незнанието на народа който трябва да информирате. И като сме почнали ако може понякога да пускате и мнения които критикуват правителството, минимум за да не изглеждате все едно заемате страна. Дали е така наистина, вие си знаете.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно