По линия на европейската мрежа за съдебно обучение
Районна прокуратура-Кюстендил е домакин на едноседмично обучение на европейски прокурори
Обвинители от България, Италия, Испания, Белгия и Полша ще обменят опит и ще повишават квалификацията си
Районна прокуратура-Кюстендил е домакин на едноседмично обучение на европейски прокурори

 Районна прокуратура-Кюстендил е домакин на едноседмично обучение на прокурори от България, Италия, Испания, Белгия и Полша, снимка: "Фокус"

Районната прокуратура в Кюстендил е домакин на едноседмично обучение на прокурори по линия на европейската мрежа за съдебно обучение. В рамките на една седмица в града се провежда обучение между прокурори от България, Италия, Испания, Белгия и Полша. Самата мрежа е основната платформа и организатор на обучение и обмен на знания по въпросите на европейското правосъдие. Тя представлява интересите на над 120 000 европейски съдии, прокурори и съдебни обучители в цяла Европа в различни области на обучение, като например гражданското, наказателното и търговското право на Европейския съюз, лингвистиката и обществените въпроси.

Целта на европейската мрежа за съдебно обучение е да помага за насърчаване на общата правна и съдебна европейска култура. Тя има за задача да помага за изграждането на европейско пространство на правосъдие и да насърчава познаването на правните системи на Европейския съюз, като по този начин повишава разбирането, доверието и сътрудничеството между съдии и прокурори в рамките на държавите — членки на Европейския съюз.

В рамките на едноседмичното обучение прокурорите ще се срещнат с представители на трите вида съдилища в Кюстендил – Районен, Окръжен и Административен. Ще имат посещения и в затвора в Бобов дол. Административният ръководител на Районна прокуратура – Кюстендил Ивайло Илиев коментира пред журналисти, че допирните точки с прокуратурите от другите държави на Европейския съюз са много повече, предаде агенция "Фокус".

"Разликите не са съществени. Прокурорската работа е прокурорска работа навсякъде по света, разбира се, че организацията на работа в някои отношения се различава, но в крайна сметка проблемите ни са почти еднакви", каза прокурор Илиев.

По думите му целта на провеждащата се инициатива е повишаване на квалификацията и по-добро сътрудничество между магистратите в отделните държави, защото все по-малко престъпленията се ограничават в граници. "Това налага ние да работим с колеги от други европейски държави", отбеляза Ивайло Илиев.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
Мина
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 16:00
2
-1
Номерът с обучението. ПАК ще си прибират заплатките и... рушветите. Честито. Който си го може, си го може.
3
Те се учат...
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 15:50
2
-1
След като се преучиха в ПУЦа, а ние все си плащаме и плащаме и ще плащаме цял живот. Заставаме твърдо зад тях, както ни съветва кварталния цумаджия, ама с мотиката напред и за главата.
2
Браво, Бойко, браво Игов, брано и на теб - Цацароff !
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 12:35
4
0
Трябвало е да поканят ветерана на районната Бойко Игов, който потроши цяло семейство, неспазвайки знака "СТОП" за главен път. И когато пристигнали катаджиите, започнали правно да съветват семейството, да си трае, понеже ... ще стане лошо и може да му се случат разни "хубави неща".
1
Нина
|
нерегистриран
15 октомври 2018, 19:42
1
-4
Браво, Иво!!!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно