Главният прокурор за "Джи Пи Груп":
Освен за злоупотреби с евросредства, разследва се и физическо лице за пране на пари
От строителната компания отричат нарушенията и твърдят, че са вкарани в "измислени събития"
Освен за злоупотреби с евросредства, разследва се и физическо лице за пране на пари

Довършването на АМ "Струма" не е изложено под риск, твърдят управляващите, снимка: в-к Строител, архив

Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано със строителната компания "Джи Пи Груп", и за пране на пари. Това съобщи пред Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Наложен е запор върху паричен превод на 14 млн. евро от България към чужда банка.

"Едновременно с това на ДАНС са възложени други действия, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски проекти, както и това, че всъщност парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми", каза Цацаров.

Позицията на фирмата: "Джи Пи Груп" няма запорирани никакви средства. Запор има на свързани с нас компании". От компанията уверяват, че оказват пълно съдействие на разследващите.

Заради разследването два големи проекта са върнати в начална точка. Първият - тунелът "Железница" на магистрала "Струма". Фирмата обяви още в петък, че се оттегля доброволно от него, а премиерът поиска тя да бъде извадена от проектите с държавни и европейски пари. "Не очаквам забавяне в строителството на Железница в законовите срокове. Смятам процедурата да приключи и да има избран изпълнител, така че да стартираме така важния за нас проект", коментира регионалният министър Петя Аврамова.

В понеделник стана ясно, че "Джи Пи Груп" се оттегля и от голяма поръчка в София - тази за реконструкцията на релсите по маршрута на трамвай номер 5.

В официална позиция от "Джи Пи Груп" обясниха, че са един от най-големите данъкоплатци в последните 15 години. И твърдят, че фирмата им е вкарана в "измислени събития".

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Марко
|
нерегистриран
16 октомври 2018, 01:07
8
0
Ако не излезе виновна "чистачката",която се е пенсионирала и не е у нас ,значи нещо наистина се разследва...
1
Цум Мун Парсун
|
нерегистриран
15 октомври 2018, 22:37
8
0
С това хапче ще се замаже новината за 43 милиона за варненската дупка.Какво ли са приказвали в ЦУМ на третия етаж?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно