Главният прокурор опроверга защитната теза на обвиняемия
Разследванията за пране на пари и криминална приватизация срещу Прокопиев нямат общо със свободата на словото
Разследването срещу Евгения и Николай Баневи ще се разширява, съобщи Сотир Цацаров
Разследванията за пране на пари и криминална приватизация срещу Прокопиев нямат общо със свободата на словото

Сотир Цацаров коментира актуалните разследвания в Пловдив, снимка и видео: БГНЕС

Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за приватизацията на "Каолин". Твърденията, че бил подведен под отговорност по две дела (първото е за приватизацията на 33% от ЕВН-бел.ред.), защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината. Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров. Обвиненията имат общо с бизнес и приватизация, когато преди години са се случвали събития с предприятия като "Каолин" и със съответни находища за полезни изкопаеми на територията на Разград и други сделки, не мисля, че някой нещо е издавал. Мога да съм собственик на вестник и на сайт и следователно всяко посегателство срещу мен е посегателство срещу свободата на словото, но това не отговаря на истината. "Каолин" няма нищо общо със свободата на словото и с издателската дейност на Прокопиев, стана ясно от думите на Цацаров. "По отношение на г-н Прокопиев повече от това, което беше казано вчера за него, не мога да кажа. А и не желая да коментирам изявления на обвиняеми", допълни още обвинител №1.

Сотир Цацаров очаква френските съдебни власти да предадат скоро на българското правосъдие семейство Евгения и Николай Баневи. Те ще отговарят за източването на приватизираното от тях предприятие "Полимери", което бе фалирано. Разследването срещу Баневи ще се разширява. Стартовата точка е източването на приватизираното и фалирано от тях "Полимери"-Девня, но действията на обвинението няма да се ограничат само да това. Анализът на документите продължава и в неделя от Специализираната прокуратура ще изнесат подробности, уточни още Цацаров.

Главният прокурор очаква и другата известна фамилия Маринела и Ветко Арабаджиеви да бъдат задържани и предадени на българското правосъдие.

Обвинител №1 коментира и случая с Димитър Желязков - Митьо Очите. "Приключила е процедурата по екстрадиция в турския съд и предстои връщането му в България", потвърди Цацаров.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
8
Дуфалак, дуфалак, вчера аках, днеска пак (О. Герджиков)
|
нерегистриран
29 октомври 2018, 08:05
2
0
Вече по два пъти на ден. Прокопофф, бай Ставри те чака с нежна страст за първата брачна нощ.Носи си и кофа с грес за целуфките
7
|
нерегистриран
28 октомври 2018, 22:42
5
-1
Алоо.,другарите от Исперих,Разград и Кубрат, дали няма да помогнат!?На една другарка не помогнат ли началничка да стане,е,не само аз,де,скромен съм все пак! С обич,другаря Прокопи!
6
Така мисля
|
нерегистриран
27 октомври 2018, 17:31
9
-4
А бе вие сте много интересни-Прокопиев,като е обвинен от половин година,що не писна тогава с една яка декларациите срещу Цаци,а чак днес,като се подреди до Баневи?Щото някой като Боко сигурно му е казал - трай,тоя си заминава,със следващия ще се оправиш,а и съдът е твой.Да,ама не..И ето ти статия "Петък - ден на Цацаров" в Капитал.А Цацаров изигра театъра "Петък - ден на Баневи и на Прокопиев".Демек, що не си стоя в Сингапур,Иво...Всички са маскари, както казано отдавна.
5
Калин Прокопиев
|
нерегистриран
27 октомври 2018, 17:22
21
-5
Толкова е прозрачно...човекът на Прокопи този път загази яко.И с речи на стълбите сега няма да стане.Лозане,каква я мислехме,каква стана тя...Колкото и да те брани петъчния Капитал...Нали,Мирелка?!
4
|
нерегистриран
27 октомври 2018, 16:14
10
-13
Толкова е прозрачно - петъчният Капитал разкрива как държавата подарява 100 млн на най-близкият другар на Цацаров - Георги Гергов и след няколко часа прикуратурата се сеща да съобщи за обвинение отпреди половин година.
2
Панов,Лозан Панов
|
нерегистриран
27 октомври 2018, 14:47
15
-4
Г-н Прокопиев,всичко ще оправим.Лично ще се погрижа в съда.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно