50 дни след трагичния инцидент
Приключи разследването за убийството на пътя на велосипедиста Мартин Чикалов
Прокуратурата е предявила обвиненията на неправоспособния водач Петър Здравков, който и към момента се намира в ареста
Приключи разследването за убийството на пътя на велосипедиста Мартин Чикалов

Велосипедистът Мартин Чикалов бе убит на пътя от 25-годишен неправоспособен водач, снимка:Фейсбук

Само 50 дни след трагичния инцидент, при който неправоспособният шофьор Петър Здравков уби на пътя балетиста Мартин Чикалов докато пресича с колелото си бул. "Приморски" във Варна, разследването за смъртта на младия мъж приключи. Окръжната прокуратура във Варна предяви материалите по делото срещу  Здравков, съобщиха от държавното обвинение.

Тежкият инцидент станал на 10 септември около 19,50 часа на бул. "Приморски", близо до кръстовището с ул. "Македония" във Варна. Здравков, който шофирал автомобил "БМВ", удря велосипедиста Мартин Чикалов и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 38-годишният балетист от Държавната опера загина. Автомобилът на Здравков е намерен изоставен на бул. "Цар Освободител" малко след произшествието. 25- годишният водач се предаде в полицията на 11 септември в присъствието на адвоката си.

След задържането му Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 3, предложения 6 и 7, буква "б", във връзка с ал. 1, буква "в", във връзка с член 342, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.  Преди изтичане на 72-часовия срок на предварителното задържане под стража, прокуратурата внесе искане във Варненския окръжен съд, който взе спрямо Петър Здравков най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. И до момента обвиняемият е в ареста.

По време на разследването на тежкия пътен инцидент, станал в района на Морската градина на оживен булевард, прокуратурата е назначила седем експертизи. Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на загиналия Мартин и на обвиняемия, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и комплексна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на разследването бяха разпитани 17 свидетели.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
ВСС прессъобщение
|
нерегистриран
31 октомври 2018, 15:02
3
-6
Процесът ще се състои в новата съдебна палата.
2
|
нерегистриран
31 октомври 2018, 14:03
1
-13
Здравков, Здравков - нема късмета да се казваш Радев. Ако се казваше Радев, сега от харманлийския КАТ на велосипедиста щяха посмъртно да му съставят акт, а делото да го пратят в Трънския съд за да те оправдаят!

"Нищо че последното е правомощие на президента"

Че той президента нали вече помилва баща си?!?
1
Ван дер Любе
|
нерегистриран
31 октомври 2018, 13:54
5
-7
Сега микостивият български съд ще го пожали, а ако това случайно не стане - ВКС ще го помилва. Нищо че последното е правомощие на президента. Без пари, нищо че всички ние им плащаме през бюджета и в "Името на народа". Те ни съдят безплатно с подкрепата на Америка за България.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно