Варненският окръжен съд постанови:
Шофьорът, убил велосипедиста Мартин Чикалов във Варна, остава в ареста
Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд
Шофьорът, убил велосипедиста Мартин Чикалов във Варна, остава в ареста

25-годишният Петър Здравков, снимка: БГНЕС 

Състав на Варненския окръжен съд остави в ареста Петър Здравков, обвиняем за причиняване смъртта на балетиста от варненската опера Мартин Чикалов. 25-годишният мъж, шофирайки без книжка, уби на пътя 39-годишния Чикалов, който пресичал с велосипеда си, избяга от местопроизшествието и се укри, съобщиха от обвинението.

Разследването срещу Здравков приключи само 50 дни, след трагичния инцидент.

Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември тази година на оживен варненски булевард до Морската градина. След задържането на извършителя, причинил смъртта на Мартин Чикалов, Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем за престъпление по член 343, ал. 3, предложения 6 и 7, буква "б", във връзка с ал. 1, буква "в", във връзка с член 342, ал. 1 от НК. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. 

Въпреки че разследването е приключено и са разпитани 17 свидетели, според Окръжната прокуратура във Варна не е отпаднала възможността Петър Здравков да извърши друго престъпление, ако е на свобода, както и да се укрие. Прокуратурата е събрала доказателства, които характеризират обвиняемия и не са в негова полза.

Варненският окръжен съд прие аргументите на прокуратурата и със свое определение остави без уважение молбата на 25-годишния Петър Здравков да излезе от ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно