Зам.-министър на правосъдието уволнен от ВТУ

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов днес е бил дисциплинарно уволнен като преподавател във Великотърновския университет, защото не си изпълнява задълженията във висшето училище. Това стана ясно от съобщение на сайта на университета. В съобщението, подписано от ректора проф. Христо Бонджолов, се прави внушение, обаче, че проф. Проданов е замесен в скандала с незаконни учителски свидетелства на 170 италиански граждани, издадени от ВТУ.

"Няма незаконно записани студенти, на които е издадено свидетелство за учителска правоспособност, включително и от Италия". Това се казва в официално становище на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" по повод тиражирана в медии информация, че ВТУ е анулирал незаконни свидетелства за професионална квалификация "Учител" на 170 италианци. Според разпространената информация проверката, направена от Окръжната прокуратура във Велико Търново, е показала, че е подправено решение на Академичния съвет на ВТУ. Подправеният документ е бил използван пред Националната агенция по оценяване и акредитация, като за подобно деяние законът предвижда лишаване от свобода до две години. Според становището на ВТУ няма незаконно записани студенти, но има заповед за дисциплинарното уволнение на преподавателя в Катедра "Публичноправни науки" проф. Николай Проданов. "Но не и като зам.-министър на правосъдието. Можете сами да прецените кой организира тази акция срещу Великотърновския университет в навечерието на тържественото честване на 55-тата годишнина от неговото основаване", се казва в опровержението на ВТУ, подписано от ректора проф. Христо Бонджолов.

Пред БНР заместник-правосъдният министър проф. Николай Проданов заяви, че е научил за дисциплинарното си уволнение от свои студенти и от сайта на университета. "Моето име се намесва по един недопустим начин в проверка, която се извършва от прокуратурата спрямо действия, извършени от ръководството на университета. И се правят недопустими инсинуации за това, че аз, едва ли не, в качеството си на заместник-министър на правосъдието бих могъл да упражня някакво въздействие," каза проф. Проданов.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
|
нерегистриран
06 ноември 2018, 12:59
1
-1
При Мама читаво няма!
1
болярин
|
нерегистриран
06 ноември 2018, 08:01
3
-5
То па един университет...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно