Владимир Савов от КФН предупреди шофьорите да внимават
Взимаш автомобил, каран от шофьор с много провинения, плащаш по-скъпа застраховка
Ако новият собственик кара отговорно в продължение на една година, цената на "Гражданската отговорност" ще падне с 30%
Взимаш автомобил, каран от шофьор с много провинения, плащаш по-скъпа застраховка

Владимир Савов от Комисията за финансов надзор

С новата система "бонус-малус" ще трябва да внимаваме какви коли купуваме. Когато автомобилът втора ръка е бил управляван от водач с много провинения, това ще се отрази на размера на "Гражданската отговорност". За това предупреди Владимир Савов от Комисията за финансов надзор, предаде Нова телевизия.

"Идеята на тази система "бонус-малус" е купувачът да внимава, когато купува кола. Възможно е този автомобил да е бил на неизряден шофьор. Системата е смесена. Тоест, следи се както МПС-то, така и собственикът", обясни заместник-председателят на КФН.

Ако новият собственик кара отговорно в продължение на една година, цената на "Гражданската отговорност" ще падне с 30%. Той поясни, че купувачите ще могат да правят справка за автомобила.

"Такова проучване ще може да бъде направено през системата на Гаранционния фонд. Ще може да се знае тази кола в какъв клас е. Тази система ще промени пазара на колите", каза Владимир Савов. Той допълни още, че ако например различни шофьори от една й съща фирма карат един автомобил, те трябва да са особено внимателни, защото системата ще действа за всичките водачи на колата.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
5
Васил Левски
|
нерегистриран
10 ноември 2018, 09:11
1
0
Такава малумщина нормален човек няма как да сътвори!!!
4
Върбан Прасков
|
нерегистриран
09 ноември 2018, 13:51
1
0
Тъпи лакоми мутри! Не видяхте ли какво стана с рОботодателите че и вие режете от лакомия клона на който стоите! Първо ще се застраховаме в чужбина с по новите си коли а тук ще караме брички по 1000 лв и накрая на годината на циганите срещу 300 лв. Купувам друга бричка и я пиша на дядо, баба, стринка, леля..... и на тях я застраховам и ще ме хванете за ....!
3
|
нерегистриран
07 ноември 2018, 16:51
7
0
Поредното социалистическо недоразумение!!!
А какво става ако собственик с много нарушения продаде старата кола и си купи нова от собственик без никакви нарушения? Ще продължава да гази напред и ще плаща минимална застраховка!
Баце не случайно е бил бодигард на Тато и Владислав Горанов не случайно е кръщелник на личния масажист на Тато! При толкоз бодигардско-масажистки мозък събрен на едно място да се чуди човек как не е настъпил взрив във цялата Вселена!
2
Шафьорче
|
нерегистриран
07 ноември 2018, 15:30
8
0
Ако предишният водач е убил човек, колко от присъдата му ще трябва да се излежи?
1
Шафьорче
|
нерегистриран
07 ноември 2018, 15:30
5
0
Ако предишният водач е убил човек, колко от присъдата му ще трябва да се излежи?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно