Италианското правителство прокара през Сената Закон срещу миграцията

Италианското правителство прокара през Сената в Рим Закон против миграцията, внесен от вицепремиера националист Матео Салвини, чрез вот на доверие. В края на месеца се очаква законът да бъде гласуван и от Камарата на депутатите.

Сенатът прие декрета наречен "Сигурност и имиграция" с 163 гласа "за" срещу 59 "против". Той не бе подкрепен от демократите и някои членове от управляващите "Пет звезди". Въздържа се дясната партия "Братя на Италия", а "Форца Италия" не участва във вота. За опозицията това е декрет срещу Италия и нейната сигурност. 

С цел да бъдат избегнати дълги дебати, гласуването бе и вот на доверие към правителството, в чиято коалицията се отчитат определени разногласия. Особено доволен от резултата е вътрешният министър и лидер на крайнодясната "Лига" Матео Салвини. Той нарече днешния ден "исторически". 

Изготвеният по негово предложение законопроект  предвижда по-строги имиграционни правила, ограничава правото на убежище и допълва съществуващото законодателство срещу тероризма и мафията. На 22 ноември предстои гласуване в Камарата на депутатите.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно