Обновена  08 ное 12:06
Шиканиране
Отсъствието на защитници отложи делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков
Специализираният наказателен съд насрочи следващото заседание по процеса за приватизацията на 33% от ЕВН за януари 2019 г.
Отсъствието на защитници отложи делото срещу Прокопиев, Дянков и Трайков

Прокуратурата обвини Симеон Дянков, Иво Прокопиев и Трайчо Трайков за приватизацията на остатъчния дял от ЕВН

 

 

Делото срещу Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков за приватизацията на остатъчния 33% държавен дял от ЕВН отново не успя да тръгне. Ангажираност на част от защитниците на подсъдимите стана причина за шиканиране на делото и отлагането му за 17 януари 2019г. 

Отложеното съдебно заседание трябваше да бъде разпоредително. Това е пореден опит делото да стартира, което вече бе връщано на прокуратурата заради допуснати неясноти в обвинителния акт.

Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев са обвинени за продажбата на 33% от държавния дял на ЕВН. Подсъдими с тях още са три лица, служители на Прокопиев в дружеството "Булброкърс" – Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев.

Бившият министър на финансите Симеон Дянков и бизнесменът Иво Прокопиев са обвинени за извършване на длъжностно престъпление, от което са настъпили значителни вредни последици (близо 28 милиона лева щети на държавния бюджет) – престъпление по чл. 283а, т.1, вр. чл. 282, ал.2, вр. ал.1, вр. чл.20 ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е обвинен за това, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество, от което са настъпили вреди в особено големи размери и престъплението представлява особено тежък случай (чл. 219, ал.4, вр. ал.3, вр. ал. 1 от НК).

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Прокофиеф
|
нерегистриран
09 ноември 2018, 09:45
2
-1
Ши ма разсипете бе. Стига вечи. Фалирах. Тук ша мъ убият. Отивам в Сингапур и от там ша ви разплачъ мамицътъ, копилета ниедни. Но аз ще се върна и тогава ша има легни - стани и Орландофци...
1
Богдан Филов
|
нерегистриран
08 ноември 2018, 17:57
2
0
Белведере и три големи пици, ако обичате!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно