Родителите на починало след упойка момче продължават да търсят справедливост
Те ще обжалват условните присъди на д-р Владимир Пелов и екипа му за смъртта на сина им
Родителите на починало след упойка момче продължават да търсят справедливост

Валентин Павлов беше депутат от Реформаторския блок

 

 

През юни 2016 година д-р Валентин Павлов, бивш депутат от "Реформаторски блок", оперира 14-годишния Алекс под пълна упойка в своята стоматологичната клиника в Перник. Той обаче не информира родителите за рисковете от операцията. След поставяне на упойката детето умира.

Софийски градски съд постанови условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, през които Павлов не може да упражнява професията си. Със същата присъда са и съпругата му Венета Павлова и д-р Йонна Филипова от клиника "ЕО ДЕНТ". Само антидот е могъл да помогне, но с такъв в клиниката не са разполагали. Момчето е закарано твърде късно в "Пирогов", без жизнени функции.

Според вещите лица, ако се приложи антидота, който не е бил наличен, смъртността е до 5%. Ако не се приложи смъртността е 100%., коментира случая Румяна Арнаудова.

"Дентролен" не е разрешен за използван в България, има го само в няколко болници в България, няма как да бъде използван в доболнична помощ. Всяка една инхалационна анестезия може да доведе до отключване, всяка една във всяка една болница, във всяко едно лечебно заведение. Това не е алергична реакция – да те изпрати на легло пациента и да се предвиди", каза в своя защита д-р Владимир Павлов. Според  прокуратурата Спешна помощ е била извикана твърде късно, а пристигналата линейка е била без необходимата апаратура.

"Това не е лекарска грешка, това е престъпление", коментира пред bTV Албена Захариева, майка на Алекс. По думите ѝ никой не им е обяснил за рисковете от упойката.

"Условната присъда е подигравка, ще обжалваме", категоричен бе бащата на починалото момче Валери Захариев. Адвокатът на семейството Пламен Димитров коментира, че все още не е ясно защо екипа от клиниката в Перник не е потърсил веднага антидота "Дентролен".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно