ВСС обяви:
Готово е класирането в конкурса за преместване и назначаване на 1 прокурор в Специализираната прокуратура
Георги Асенов от Окръжна прокуратура – Плевен е кандидатът получил най-висок резултат
Готово е класирането в конкурса за преместване и назначаване на 1 прокурор в Специализираната прокуратура

Излезе класирането в конкурса за преместване и заемане на една свободна длъжност за прокурор в Специализираната прокуратура, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Прокурорската колегия към кадровия орган обяви на конкурс свободната позиция още в края на миналата година. В конкурса участваха трима кандидати – двама следователи и един прокурор. Според изискването на чл. 189, ал. 4 от ЗСВ двамата следователи, които пожелаха да станат специализирани прокурори трябваше да се явят на писмен изпит по конспект. Резултатите показаха обаче, че най-високата оценка в класирането е на обвинителя сред кандидатстващите. Това е Георги Асенов от Окръжна прокуратура – Плевен, който е получил обща оценка за професионалните си качества 5.85.

Другите двама кандидати – Силвия Русева от следствения отдел на Специализираната прокуратура и полк. Антон Мицов, военен следовател във Военно-окръжна прокуратура – София са получили общи оценки съответно 4.68 и 4.53.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Сталин
|
нерегистриран
10 ноември 2018, 05:25
6
0
Тия остатъци от Съветския съюз -военни прокуратури и съдилища и разните им там полковници и генерали кога ще ги изчистят от правния мир? Втората световна война приключи още през 1945 г., а те си съществуват кротко и лежерно.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно