По искане на Специализираната прокуратура
Съдът запорира имущество на Миню Стайков
Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествени дялове, банкови сметки и възбрана на имоти в цялата страна, сред които земеделски земи, жилища и сгради
Съдът запорира имущество на Миню Стайков

Миню Стайков е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в следствения арест, снимка:БГНЕС

По искане на Специализираната прокуратура, Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Специализираната прокуратура поиска тази мярка от съда, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация (по реда на чл. 72 от НПК) за престъпленията, за които той е обвинен – ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима бяха привлечени под наказателна отгонорност на 6 септември 2018 г.

Часове по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

По отношение на Миню Стайков съдът прие като обосновано предположението, че участвал в схема за пране на пари. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" и остават в следствения арест. Стайко Стайков се издирва.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно