Съдията по делото "Иванчева" Иво Хинов:
Разграничавам се от позицията на ССБ в моя защита
Магистратът подчертава, че дори не е бил предварително уведомен за използването на името му от съсловната организация и изразява несъгласие с методите й на работа
Разграничавам се от позицията на ССБ в моя защита

Съдия Иво Хинов, снимка: "24 часа"

Съдията от Специализирания наказателен съд (СНС) Иво Хинов, който разглежда делото на обвинената бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и другия бивш кмет на района Петко Дюлгеров, в писмо до медиите се разграничава категорично от позицията на Съюза на съдиите в България (ССБ) в негова защита. В четвъртък за пореден път съсловната организация атакува медии, като за целта използва цитирането на името на съдия Хинов в две публикации.

В тази връзка специализираният съдия заявява: "Макар и тези публикации да внушават определени негативни изводи, не считам, че те следва да са повод за такава реакция, доколкото всеки съдия, като изпълняващ важна публична функция, е нормално да бъде обект на засилени критики и съмнения".

"Правен свят" публикува пълния текст на изявлението на съдия Иво Хинов, изпратено до медиите и до ССБ от неговия служебен имейл:

Уважаеми дами и господа,

Желая да се разгранича от Вашата декларация от 21.11.2018 г, публикувана в сайтовете "Правен свят" и "Де факто", в която - в подкрепа на Вашата позиция - се споменава моето име във връзка с две критични публикации в пресата.

Уважавам свободата на сдружаване и свободата на изразяване на мнение, но не съм съпричастен към Вашата инициатива.

Макар и тези публикации да внушават определени негативни изводи, не считам, че те следва да са повод за такава реакция, доколкото всеки съдия, като изпълняващ важна публична функция, е нормално да бъде обект на засилени критики и съмнения.

Споделям защитената от Вас ценност - независимост на съдията от чужди внушения, но не считам, че тя може да бъде утвърдена чрез използвания от Вас способ - предприемане на действия във връзка с публикации срещу Ваш колега съдия, без дори да го уведомите за тези действия, камо ли предварително да потърсите становището му.

С уважение: Иво Хинов

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
21
ОСТАВКА НА РЪКОВОДСТВОТО НА ССБ!)
|
нерегистриран
25 ноември 2018, 22:57
3
-5
БРАВО НА КОЛЕГАТА ХИНОВ!ТИЯ ОТ ССБ ЖИВЕЯТ С МИСЪЛТА ,ЧЕ СА НАЙ-ЧЕСТНИ И ПОЧТЕНИ!НЕ УВАЖАЕМИ!ОСВЕН ВАС ИМА И ДРУГИ МАГИСТРАТИ ,А ВИЕ СТЕ НА ...НА ОПАШКАТА.
20
до 4, 5, 16 и 17
|
нерегистриран
25 ноември 2018, 21:47
7
-1
Не знам какъв съдия си и дали изобщо си съдия. Ти явно гледаш РС - то си като полезно изкопаемо. Научи се как да постваш "великите" си мнения и недей да чатиш по два пъти едно и също нещо. Разбрахме, че подкрепяш Хинов. Подкрепяй си го, явно само ти и ССБ го подкрепяте. Мисля, че този Хинов нито е достоен човек, нито е свободен, нито е смел. Щом е бил член на ССБ, а сега е извъртял гъ..а си и се прави на обиден като ущипана мома, значи е РЕНЕГАТ. А ренегатите никой не ги обича, защото са предатели. А предателите, както един колега малко по - горе беше цитирал една велика личност на 20 - ти век, която на 9 - ти май 1945 година развя червеното знаме над Райхстага, според тази личност те заслужават само едно раз.....л. Та, на такъв ми прилича този Хинов. Гледаме го колко велик съдия е по делото на Иванчева.....Хайде остани си със здраве 4, 5, 16 и 17 и се научи как да се справяш с копютъра....
19
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 23:10
8
-7
Да дава Бог на БЪЛГАРИЯ повече такива съдии! Купени за пет вечери и две екскурзии, платени от чужди служби, безродници, назначени за съдии на БЪЛГАРИЯ не са ѝ нужни!
18
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 21:50
13
-11
Не само съдия за пример, достоен човек, свободен и смел!
17
Съдия
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 20:01
8
-12
Хинов,браво.
16
Съдия
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 20:01
8
-12
Хинов,браво.
15
Тежко е там
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 19:15
15
-2
Прошарените коси на колегата Хинов издават дали се чувства добре в този съд,но така сам е решил.Не знам и доколко ще е склонен да търпи безкритично.
14
?
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 15:08
7
-8
До коментар [#3] от "нерегистриран":

Дори и да не споделя възгледите на съсловната организация, не е прав.
Да приемем, че осъден за педофилия преведе по банковата сметка на тежко болно дете сума, достатъчно за лечението му и с уточнението, ако родителите на детето не желаят да я ползват, да я пренасочат за лечението на друго дете. Родителите на детето не приемат сумата, не я предоставят за лечението и на друго дете.Това прави Хинов. А "Правен свят" са като мародери.

Как ги измисляте тия примери, само вие можете да си ги разберете...
13
нерегистриран до №7
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 14:44
24
-13
позицията на хинов нито е егоистична, нито е неправилна! ССБ много трудно приемат чуждо мнение, което се разграничава от тяхното. В принципен план трудно могат да ме убедят /очевидно и Хинов/, че не се ръководият от чисто клиентелистки подбуди. И това е така, защото те приемат да защитават избирателно- съдията Павлов от СРС, който не се произнесе в полза на Панов също търпи негативни и обидни коментари, но това очевидно им убягва. Аз също бих ги помолил да не се произнасят в моя защита, под предлог, че пазят устоите на независимостта на съдебната власт, защото когато нямаш доверие в едно сдружение,няма как да си уведен, че действията му са правилни!
12
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 14:09
29
-16
Браво, съдия Хинов! За пореден път показвате достойна и независима позиция. Добре е, че тя разкрива едновременно с това и методите на работа на ССБ да действа въпреки хората и в свой интерес.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно