Специализираната прокуратура уточни:
Укритата от главния секретар на ДАБЧ сума надвишава половин милион лева
В банковата касета на Красимир Томов са съхранявани банкноти в евро, долари и британски паундове
Укритата от главния секретар на ДАБЧ сума надвишава половин милион лева

Част от съдържанието на банковата касета на Красимир Томов, снимки: ПРБ

Главният секретар на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Красимир Томов, обвиняем заедно с бившия председател на агенцията Петър Харалампиев по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, длъжностни престъпления и корупция, е укривал 563 936 лв. в банковата касета, иззета от Специализираната прокуратура на 13 ноември, съобщиха от държавното обвинение.

Предварителните данни, огласени на 20 ноември 2018 г., сочеха, че приблизителната левова равностойност на иззетите средства надхвърля 427 000 лева. При извършеното щателно описване и преброяване на банкнотите, съхранявани в касетата, както и остойностяването на валутите (евро, долари, британски паундове) в български лева, съобразно актуалния валутен курс на БНБ, е установено, че общата равностойност на иззетите парични средства е над половин милион лева. От прокуратурата уточниха, че Красимир Томов, като длъжностно лице заемащо висша държавна длъжност, е декларирал пред КПКОНПИ 25 350 лв. като спестявания и 36 000 лв. доход от заплати.

Иззетите парични средства са били държани в касета на банков офис в столицата, като достъп до нея е имал единствено обвиняемият.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Да
|
нерегистриран
24 ноември 2018, 13:31
1
0
Ще има и наградка - Златната решетка след Златната касетка.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно