След като главният прокурор сезира ИВСС, че бави мотивите си
Бившият председател на ССБ обвини прокуратурата за оправдаването на Светла Бъчварова-Пиралкова
Атанас Атанасов не разбирал каква е изгодата за фирмата, сключила договор с подсъдимата за наем на земи на цена в пъти по-ниска от пазарната
Бившият председател на ССБ обвини прокуратурата за оправдаването на Светла Бъчварова-Пиралкова

Съдия Атанас Атанасов, снимка: epicenter.bg

Две седмици след като главният прокурор Сотир Цацаров сезира Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) за това, че бившият председател на Съюза на съдиите в България Атанас Атансов, чиято основна функция е да бъде действащ съдия, бави с повече от четири месеца изготвянето на мотивите към оправдателната присъда на депутата от БСП Светла Бъчварова-Пиралкова, те бяха разпратени от пресцентъра на Софийски градски съд (СГС) до медиите.

В мотивите си Атанасов изцяло хвърля вината за оправдателната присъда на народния представител от левицата на държавното обвинение, като подчертава, че въпреки положените усилия не му е станало ясно каква изгода е извлякла "Литекс Комерс" АД, собственост на бизнесмена Гриша Ганчев, от сключването на сделка за отдаване под неаем на земи със Селскостопанската академия, чийто председател тогава е била Бъчварова-Пиралкова, за 1,80 лв. на дка, вместо за 70 лв. на дка (каквато е била към момента арендната цена за въпросните земи, доказано от няколко икономически експертизи).

В мотивите е посочено още, че за престъпление по чл. 220 НК вреди не могат да се определят като пропуснати ползи, с което се изключва възможността за ангажирането към наказателна отговорност на подсъдимата. "Изложеното в обвинителния акт не дава основание на съда да признае Светла Бъчварова - Пиралкова за виновна в извършването на друго престъпление", пише Атанасов.

Вижте тук и пълния текст на мотивите на бившия председател на ССБ.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
21
|
нерегистриран
25 ноември 2018, 11:01
13
-5
Не знам колко време се пишат едни мотиви, обаче едно най- обикновено разследване на кражба е с 10 удължавания на срок. Защо? Защото каквито прокурорите- такива и разследващите. И не 2 ами 20 прокуратури трябва да се закрият при това КПД
20
И тук предимно тролове
|
нерегистриран
24 ноември 2018, 21:20
11
0
Дращят ли дращят. Обаче като спрат да ви плащат, ще настане една наакана тишина :-)
19
123
|
нерегистриран
24 ноември 2018, 09:28
8
-20
До коментар [#13] от "Полека продажник поръчков":
Поръчковите прокурори така работят, каквото им поръчат това правят без да им пука дали е извършено престъпление. Когато от наглостта им се разшуми почват да квичат по медиите, че съдията е виновен.

Духай го, идиот в черно!
18
ЧЕБУРАШКА
|
нерегистриран
24 ноември 2018, 00:53
15
-19
Чебурашка, какво пак не си разбрел?! Пуст бегут...
17
XXL
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 20:11
9
-19
Нас червеното знаме роди ни нас не ще ни уплаши съдът ние сме на всеки километър и така до края на света
15
XXL
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 18:52
8
-11
Сега разбра ли ме другарю под номер 9
14
XXL
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 18:45
8
-13
А ножа е дървен само за нас от БСП за другите сърп,а ако още много знаят и чук
13
Полека продажник поръчков
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 18:40
29
-16
Поръчковите прокурори така работят, каквото им поръчат това правят без да им пука дали е извършено престъпление. Когато от наглостта им се разшуми почват да квичат по медиите, че съдията е виновен.
12
Полека, цървулите!
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 17:27
13
-22
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Много помия се излива тука, много тролове на мафиотската организация реват едновременно!
Този откровено грозен персонаж Атанасов не знам какво печели от тази войно с прокуратурата, същото се отнася и за олигофрените, реващи тука.
Иначе съм виждал насран съдия, когато сам стане жертва на престъпление, как тича да обяснява в прокуратурата кое трябва да се направи и как да се осъди престъпникът.
Само за вас ли се грижи законът? Съдиите над него ли са или просто материализират дейността си под масата? Доказателствата какви трябва да са, че да преборят паричния ви интерес?
11
ти да не си милиционер?
|
нерегистриран
23 ноември 2018, 17:23
22
-11
До коментар [#10] от "нерегистриран":
Интересно как обвинителния акт на хлапе, казало на даскала си "госпожо" е минал без проблем (не го е спряло дори нито грешка(повечето учители са жени и може по инерция да го е казал няколко пъти просто защото така се обръща най-вероятно към всички останали преподаватели, тъй като са жени), лекомислие и увлечение, нито реторсия), а в СГС все падат обвинителните актове срещу платежоспособните обвиняеми? Нещо, което много рядко се случва в Спецсъда!
Не е минал никакъв обвинителен акт, защото престъплението обида не е от общ, а от частен характер и се преследва по тъжба на пострадалия, т. е. по делото прокурор изобщо не участва. Ако беше с обвинителен акт, нямаше да се учудя да не мине. То с такива "прокурори"...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно