ЕСПЧ поиска обяснения от Москва за кризата с Украйна

Европейският съд по правата на човека, който беше сезиран от Украйна във връзка с конфликта с Русия в Азовско море, изпрати официални въпроси на Москва, давайки й срок до понеделник да представи отговори, предаде Франс прес.

Украйна поиска Европейският съд по правата на човека да посочи на страните какви временни мерки трябва да бъдат приети, за да се запазят интересите им. От съда посочват, че сред исканията на украинското правителство са: Русия да окаже спешна медицинска помощ на ранените моряци, както и всичките 24-ма служители на украинския военноморски флот, заловени в неделя, да бъдат незабавно репатрирани.

Преди да приеме подобни временни мерки, съдът запита официално Москва: ако моряците от трите украински кораба са лишени от свобода, какви са мотивите за това, има ли сред тях ранени и каква медицинска помощ им се оказва. 

Руското правосъдно министерство обяви, че отговорите ще бъдат представени в "подходящ срок", след като руското министерство на правосъдието получи цялата необходима информация от руските служби за сигурност, предаде Интерфакс.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно