4 години затвор за хотелиера Киро Принца, който разстреля готвача си
Апелативният съд намали с 3 години наказанието
4 години затвор за хотелиера Киро Принца, който разстреля готвача си

Бургаският апелативен съд намали 7-годишната присъда и наложи по-ниско наказание на хотелиера Кирил Христов - Принца, който застреля готвача си Никола Колев.

Въззивният състав е преквалифицирал деянието в извършено по непредпазливост и е намалил присъдата от седем години на четири години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Съдът е постановил Кирил Принца да заплати кръвнина на съпругата на убития Стоянка Колева в размер на 140 000 лв., както и по 130 000лв. на двамата му синове. Решението на магистратите не е окончателно и може да се обжалва пред ВКС.

Кървавата драма се разигра през април 2016 година в ресторанта на хотел "Принц Кирил". Собственикът заръчал на готвача да приготви богата софра с чеверме, защото поканил приятели. В около полунощ, в разгара на купона, Принца извадил законния си пистолет и започнал да стреля напосоки във въздуха. Стрелбата не изненадала никого, защото в курорта били свикнали на подобни изпълнения. Коронният номер на Принца, след като си пийне, бил да стреля напосоки. Последното забавление обаче приключило драматично. 

Според свидетелите Кирил се целел основно в саксиите, но без да иска улучил готвача си, който се строполил и издъхнал на място. Веднага след убийството, роднини на загиналия разказаха, че убиецът и аверите му са направили опит да скрият престъплението. Те повикали полиция и казали, че готвачът е получил инфаркт. Същата версия пласирали и пред съпругата и синовете на Кольо, познат с прякора Дългия. Роднините обаче поискали оглед на трупа и още същата нощ истината лъснала.

В съдебната зала убиецът призна вината си и се разкая. През целия процес той се кълнеше, че случилото се е нелепа случайност, посочва в-к "Монитор".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно