In memoriam
Почина бургаският адвокат Евгений Мосинов
Опитният юрист бе председател на групата на БСП в местния парламент
Почина бургаският адвокат Евгений Мосинов

Известният бургаски адвокат Евгений Мосинов е починал внезапно тази сутрин преди дело във ВКС, съобщиха негови колеги юристи.

Най-вероятно инфаркт е покосил 53-годишния юрист, който бе сред най-опитните специалисти по гражданско право. Колегите и сътрудниците на Мосинов от кантората му са в шок от случилото се. Негов приятел и колега сподели, че преди няколко години той е получил микроинфаркт, но тогава се възстановил бързо и редовно ходил на профилактични прегледи. Мосинов не се е оплаквал от влошено здравословно състояние, бил е на работа и се е готвил за дело, насрочено във ВКС за днес.

Евгений Мосинов беше сред най-ярките фигури на съвременното правораздаване в Бургас. Отлично подготвен по гражданско право, той владееше материята до съвършенство, доказвайки своя професионализъм, както в съдебната зала, така и дълги години като преподавател в Бургаския свободен университет. Със сигурност може да се каже, че през последните 2 мандата на местната власт Бургас не е имал по-добре подготвен и работещ в полза на обществото юрист.

Опитният бургаски юрист бе и сред активните фигури в общинската структура на БСП и председател на групата на червените в местния парламент. През 2015 г. Евгений Мосинов се кандидатира за кмет от листата на БСП и въпреки, че не спечели, се представи достойно.

Редакцията на "Правен свят" изказва съболезнования на семейството му.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно