Кметът на община Шабла е обвинен в неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на стадион
Мариян Жечев е подал неверни данни в документите за предаване на изпълнени строително- монтажни работи в първия етап на проекта
Кметът на община Шабла е обвинен в неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на стадион

Започна наказателното дело срещу кмета на община Шабла в Добричкия окръжен съд. Мариян Жечев е обвинен за неправомерно усвоени евросредства по проект за реконструкция на градския стадион. Прокуратурата твърди че през 2015 година подсъдимият е представил неверни сведения пред Регионална разплащателна агенция на ДФ "Земеделие" във Варна, за да получи средства в размер на над 500 000 лева.

Обвинението твърди още, че през 2015 година са били получени над 260 000 лева от заявените средства по проект "Развитие на спорта в Община Шабла, реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в Шабла", който бил сключен с Министерството на земеделието и храните, съобщи "БНР".

Неверните данни се съдържали в документи за предаване на изпълнени строително- монтажни работи в първия етап на проекта. Обвинението твърди, че част от отчетените като свършени дейности, не са били изпълнени към датата на изготвяне на документите.

Делото ще премине с призоваване на всички 40 свидетели и 3 вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 17 януари 2019 г.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно