САОСВ при Административен съд – Перник с благотворителна изложба
САОСВ при Административен съд – Перник с благотворителна изложба

Благотворителна изложба "От моите ръце" за подпомагане лечението на Радослав Росенов Енчев от брезнишкото село Ноевци се откри на 5-ти декември в Съдебна палата град Перник при символичното домакинство на ОС на САОСВ при Административен съд – Перник.

Организационните секции на "Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт" при Административен съд – Перник и Окръжна прокуратура – Перник и регионалните секции на "Национално сдружение на съдебните служители" в съдебен район Перник се обединиха за организиране и провеждане на благородната инициатива, за която съдебни служители предоставиха изработени от тях гоблени, декупаж, сувенири, картички, фотографии, бижута и плетива. Креативност и творчески вдъхновения демонстрираха настоящи и пенсионирани съдебни служители от Административен съд – Перник, Окръжна и Районна прокуратура в град Перник, Районен съд - Брезник и Районен съд – Трън, както и магистрати, откликнали на каузата.

На откриването на изложбата присъстваха много колеги и магистрати, а двете професионални сдружения бяха представени от Александър Николов - председател на УС на САОСВ и Теодора Маринкова – член на УС на НССС. Те изразиха своите благодарности към включилите се в инициативата служители и магистрати за тяхната човечност и големи сърца, и си пожелаха тя да бъде само началото, което да направи гилдията на съдебните служители по-обединени и единни, а подобни събития да прераснат от регионални в национални.

За експонатите бе предложена начална цена, за която посетителите можеха да откупят желаните от тях изделия или да наддават на импровизиран търг. За един час събраната сума от откупките достигна 1645 лв., която бе преведена още на следващия ден по сметката на Радослав Енчев.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 14.12.2018 г. включително, след която дата откупените изделия ще радват новите си притежатели.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно