Ню Йорк с рекорден спад в убийствата от 70 г. насам
През 2018 г. американският град Ню Йорк може да се похвали с рекорден спад в убийствата, съобщиха от полицейските служби. Най-големият американски град е регистрирало 289 убийства през 2018 г., като това е с 1% по-малко от миналата година и е най-ниското ниво от 50-те години на миналия век. Убийствата са спаднали с 45% през последното десетилетие. През 1990 г. в града е имало 2 245 убийства.
 
След 8% покачване на убийствата, през първата половина от миналата година, в края на 2018 Голямата ябълка приключи с рекордно нисък брой на убийствата, а през октомври празнува и първите си почивни дни без стрелба от 25 години.
 
Кметът Бил де Бласио поздрави полицията за работата, както и заяви, че тези данни са били постигнати и благодарение на "квартална полиция", която влезе в сила от 2015 г. Тази политика включва създаване на връзка между хората в един квартал, за да се идентифицират по-лесно нуждите на общността и да се изгради доверие.
 
И докато убийствата, кражбите (които са намалели със 7.7%) са намалели, то града се сблъска с рекордно високи нива на изнасилвания, които са се покачили с 22.4%.
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно