Мая Манолова с нова атака на законови промени в Конституционния съд
Омбудсманът се активизира след Нова година - в два поредни дни сезира за втори път КС
Мая Манолова с нова атака на законови промени в Конституционния съд

Омбудсманът Мая Манолова атакува в сряда пред Конституционния съд промените в Закона за държавния служител, които забраняват на пенсионери да заемат държавна служба, а хиляди други предстои да бъдат уволнени. Това съобщават от пресслужбата на омбудсмана.

Текстовете бяха прокарани през Закона за държавния бюджет за 2019 г. Според Манолова промените са в нарушение на принципа на правовата държава, конституционните социални права – на труд, трудово възнаграждение и обществено осигуряване, допълват от пресцентъра на институцията.

Така за втори пореден ден от началото на новата година Мая Манолова дава текстове от наскоро приети закони за тълкуване в Конституционния съд. Във вторник омбудсманът сезира съдилището и за текстове в Закона за горивата. Вследствие министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че ще внесе предложение в Министерския съвет влизането в сила на закона да се отложи с 6 месеца, за да се изчистят спорните решения в него, предаде "Канал 3".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Магистрат
|
нерегистриран
09 януари 2019, 12:27
0
0
След като веднъж си избрал да се пенсионираш, защо след това да си "лишен" от право на труд. Никой никого не лишава от такова право, просто не мисля да е редно един човек да получава доходи от две държавни структури. Или си пенсионер и получаваш пенсия от НОИ, пък работи където искаш в частния сектор, или си държавен служител и получаваш САМО заплата.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно