Приключи разследването срещу Живко Мартинов за "Суджукгейт"
Присъдата, която грози бившия депутат от ГЕРБ, е от 5 до 15 години затвор
Приключи разследването срещу Живко Мартинов за

Бившият депутат Живко Мартинов, снимка:БГНЕС/Архив

Приключи разследването срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов за аферата "Суджукгейт", съобщиха от държавното обвинение.

Специализираната прокуратура повдигна прецизирано обвинение на Мартинов. Престъплението, в което е обвинен е за изнудване - престъпление по чл. 214, ал.2,т.2, вр. с ал.1, вр. с чл. 213а, ал.3, т.2 вр. с чл. 26, ал.1 от Наказателния кодекс, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на една втора от имуществото.

На 11 януари 2019 г. Живко Мартинов е бил редовно призован в Специализираната прокуратура за предявяване на прецизното обвинение, но не се е явил по здравословни причини, като е предоставил и болничен лист до 15 януари 2019 г. Предявяването на постановлението за привличането му като обвиняем е насрочено за 16 януари 2019 г.

Живко Мартинов ще отговаря пред Специализирания наказателен съд (СНС) за това, че от януари 2012 г. до януари 2013 г., в Добрич, принудил чрез заплахи и закани търговеца на месо А. П. да му предостави 4 тона суров суджук, 30 килограма филе "Елена" и 30 килограма телешка пастърма.  Причинените за търговеца щети са в общ размер на 36 168, 20 лева, смятат от прокуратурата.

Отправените към А. П. П. закани са: "Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста";"Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджука да е пак хубав като предишния суждук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба."; "Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник."; "Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил."

Определената мярка за неотклонение на Мартинов е парична гаранция в размер на 20 000 лева. Предстои в кратки срокове Специализираната прокуратура да внесе обвинителен акт срещу Живко Мартинов в СНС.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
|
нерегистриран
13 януари 2019, 22:24
3
0
Кадрите на Боко!!!!! ТОВА Е ГЕРБ!!!!!!
2
До кога
|
нерегистриран
11 януари 2019, 11:53
12
-5
прокуратурата ще разиграва скеча "повдигане на прецизно обвинение"? Не следва ли първо да прецизира обвиниението и тогава да го предявява на обвиняемия? Другото си е чиста проявна форма на дебилизъм!
1
Бойко
|
нерегистриран
11 януари 2019, 10:59
11
0
По-малкото зло е ,че не е поръчал 4 тона телешко бон филе а прост суджук.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно