След като разследването приключи
Прокуратурата ще изпрати на съд депутата от ДПС Димитър Аврамов
Той ще отговаря пред закона за това, че е търгувал с влияние в полза на бизнесмена Светослав Илчовски
Прокуратурата ще изпрати на съд депутата от ДПС Димитър Аврамов

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов

Специализираната прокуратура приключи разследването за търговия с влияние срещу народния представител от ДПС Димитър Аврамов, съобщиха от държавното обвинение.

Аврамов е подсъдим заедно с ексобщинския съветник от Плевен Методи Петков и още един мъж с инициали В.Ц.Ч., като последните двама  са обвинени в помагачество. Народният представител ще отговаря пред закона, че поискал общо 200 000 лева и земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областна дирекция "Земеделие" във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Разследването на Специализираната прокуратура е установило, че в периода от 06.07.2012г. до 17.07.2012г., в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността "Тировец" - производствена база и офис на "Гала – М" ООД, с пет деяния, депутатът Аврамов, поискал от бизнесмена подкуп от 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, собственост и арендувани от фирма на бизнесмена, след което взел сумата от 100 000 лева от него, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица. Парите и земята са били поискани от Аврамов, за да се упражни влияние върху директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана, за да отмени заповед от 31.08.2011г. за служебно разпределение на ползването на масивите в землището на с. Стубел, област Монтана, издадена на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ,  да издаде заповед по чл. 37в, ал. 8 ЗСПЗЗ за въвод във владение в масив 128, землището на с. Стубел, област Монтана в полза на фирмата на бизнесмена, както и да се съобрази със сключено доброволно споразумение по чл. 37в, ал. 1 ЗСПЗЗ за ползването на земеделски земи в землището на с. Стубел, област Монтана при издаване на заповед на основание чл. 37в, ал. 4 ЗСПЗЗ за следващата стопанска година /2012/2013г./.

Аврамов поискал подкупа и за да се упражни влияние върху началника на РУП – МВР в Монтана  и да осигури охрана от полицейски служители и достъп до масив 128 в землището на с. Стубел, област Монтана, обработван от фирмата на бизнесмена по време на жътвата на реколтата от рапица за стопанската година 2011/2012г, смята държавното обвинение.

В кратки срокове Специализираната прокуратура ще предаде на съд Димитър Аврамов и неговите съучастници.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно