Убиецът на Виктория Маринова е с лека умствена изостаналост, но е вменяем
Предстои Северин Красимиров да бъде изправен пред съда за изнасилването и убийството на 30-годишната жена
Убиецът на Виктория Маринова е с лека умствена изостаналост, но е вменяем

Северин Красимиров, снимка: архив/БГНЕС

21-годишният Северин Красимиров, който през октомври м.г. година изнасили и уби в Русе 30-годишната Виктория Маринова, е с лека умствена изостаналост, но е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Такова е категоричното становище на назначената от Окръжна прокуратура – Русе петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия.

Според заключението на експертите, освен умствено изостанал, Северин е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание, съобщават от държавното обвинение.

Предстои в най-кратки срокове Окръжна прокуратура -  Русе да внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и да поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него на 6 октомври 2018 г. престъпления, а именно - изнасилване на Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай и убийството й, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост.

Веднага след зверското убийство главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него и към момента се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори. До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

В изпълнение на издадената от Окръжна прокуратура - Русе Европейска заповед на разследване, прокуратурата във Федерална Република Германия е извършила освидетелстване на Северин Красимиров, след задържането му, а изготвените протоколи и фотоалбуми за това следствено действие вече са получени в прокуратурата. С оглед изложеното в протокола състояние на обвиняемия и установените по него следи от наранявания, Окръжна прокуратура - Русе назначи още една експертиза - съдебно медицинска, която да даде отговор на въпроса дали е възможно установените наранявания да са получени в резултат на оказана от жертвата съпротива.

Северин Красимиров бе задържан на 10 октомври м.г. в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане в Германия и бе екстрадиран у нас изключително бързо. Към момента той се намира в ареста с определена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно