12 г. затвор за младеж, убил дрогиран баща си с 21 удара с нож
Севелин Николов, който уби баща си в нощта на 4 ноември 2017 г. в дома му в столичния кв. "Павлово", бе осъден на 12 г. затвор. "Съжалявам. Сега не бих го направил... Ще си изтърпя наказанието си", едва промълви в съда 27-годишният младеж, който в нощта на убийството бил под въздействието на наркотици. Той трябва да плати общо 240 000 лв. кръвнина. 100 000 лв. е обезщетението за по-малкия му брат, който сега е на 13 г. По 60 000 лв. бяха присъдени на Василка и Светослав, родители на убития Жоро Николов, на 51 г. Брат му също има право на обезщетение по новия закон и то ще е в размер на 20 000 лв., реши съдът.
 
Делото мина по съкратената процедура, при която наказанието автоматично се намалява с 1/3. То приключи в 2 заседания - първото бе на 15 януари, а второто - започна към 11 ч днес. Присъдата бе обявена в 13,30 ч, след като преди това бяха разпитани 2 свидетелки. Те дадоха показания за това колко тежко са изживели смъртта на Жоро неговите близки.
 
Според съда 51-годишният мъж до последно е изпитвал болки и страдал, докато бил ръган встрани и в гърба от сина си. Има 2 версии за мотива за убийството. Едната е на Севелин, който твърди, че баща му с години тормозил него и майка му. Другата версия е, че до трагедията се е стигнало заради наркотиците и намерението на бащата Жоро Николов да продаде къща, в която Севелин живеел с приятелката си след развода на родителите си.
 
Подсъдимият от известно време е в затворническата болница в София и отново ще бъде върнат там, тъй като още не се бил възстановил от операция на рамото. До преди 4-5 години младежът тренирал планинско колоездене и често получавал травми. Започнал да употребява марихуана, за да притъпи болките, пиел и лекарства.
 
Присъдата му може да се обжалва пред апелативния съд в София. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно