4 г. затвор за 26-годишния Йордан, ранил полицаи с бомбичка
Софийският градски съд осъди на 4 години "лишаване от свобода" 26-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка и рани двама полицаи на 18 април м.г. по време на дербито ЦСКА - "Левски". По-тежко пострадалата служителка на МВР Гергана Зашева бе оперирана в ИСУЛ и имаше опасност да загуби зрението на едното си око.
 
Прокуратурата поиска 6 години затвор, а Исаев призна вината си и заради съкратения процес присъдата му бе намалена с една трета. В съдебната зала, той каза, че съжалява за постъпката си.
 
В залата беше и пострадалата полицайка Гергана Зашева, която помоли да не бъде снимана. Тя предяви иск за 100 000 лева, а колегата й - за 5000.
 
Съдът сметна, че младежът е проявил грубо незачитане на обществените правила, причинил е тежка телесна повреда на полицайката, която вече вижда само силуети с едното си око. Затова осъди Исаев да й плати обезщетение в размер на 60 хил.лева.
 
След инцидента на Националния стадион "Васил Левски" бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако отново се стигне до подобни инциденти, кадрите ще улеснят и разследващите.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно