Съдия Мариета Райкова-Пашова встъпи в длъжност като председател на Специализирания наказателен съд
Тя е подписала акта за встъпването си пред ръководителя на АСНС Георги Ушев
Съдия Мариета Райкова-Пашова встъпи в длъжност като председател на Специализирания наказателен съд

Председателят на АСНС Георги Ушев и съдия Мариета Райкова-Пашова, снимка:АСНС

Съдия Мариета Райкова – Пашова, която на 5 февруари бе избрана с впечатляващо мнозинство от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) за председател на Специализирания наказателен съд (СНС), встъпи в длъжност в петък. Тя е подписала акта за встъпването си пред ръководителя на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) съдия Георги Ушев, който я е поздравил и й е пожелал успех, както и пред колегите си от съда.

"Радвам се, че ВСС избра с голямо мнозинство съдия Мариета Райкова за председател. Това е важно и за продължаване на процеса по утвърждаване на доверието в специализираните съдилища и съдебната система като цяло. Смятам, че съдия Райкова притежава необходимите качества, за да оправдае огромното доверие и отговорност, които са й гласувани. Не е случайно, че беше номинирана единодушно от колегите си от СНС за тази позиция. Искрено й желая успех и се надявам да продължим да работим със същата лекота и разбирателство и занапред", казва съдия Ушев за новия председател на СНС.

Мариета Райкова е родена на 15.07.1969 година в гр. Павликени. Завършва СУ "Климент Охридски" през 1993 година. В периода 1995 -1996 година работи като юрисконсулт. От 10.02.1997г. до 13.04.2006г. е следовател в Столична следствена служба. На 14.04.2006г. година Мариета Райкова встъпва в длъжност "съдия" в Софийски районен съд. От 23.09.2013г. до 06.07.2015г. е командирована да изпълнява длъжността "съдия" в СГС, Наказателно отделение. На 28.07.2014 година встъпва в длъжност "съдия" в Специализиран наказателен съд; С решение на ВСС, взето по протокол №35 от заседанието, проведено на 19.09.2017г. Мариета Райкова е повишена на място в ранг "съдия във ВКС и ВАС".

Колективът на СНС е пожелал успех на новия си ръководител.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
Хубаво, Я ?!
|
нерегистриран
15 февруари 2019, 13:35
18
-5
Те хората не са на парад или на ревю...отишли на работа и уважили събитието. Сигурно и почивен ден е трябвало да си го пиша...?!
1
#hubavoe
|
нерегистриран
15 февруари 2019, 13:19
17
-12
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Колеги много специални съдии, не сте в час с новия дрескод при встъпване - зелени ботушки, пеньоар на точки и колан на криво. За другия път - по-сериозно си подгответе...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно