Обновена  07 мар 16:50
Задържаха Маринела и Ветко Арабаджиеви в Испания
Двамата са се намирали в къщата на Георги Семерджиев - Жоро Шопа, сочен за дясната ръка на Евелин Банев - Брендо
Задържаха Маринела и Ветко Арабаджиеви в Испания

Арабаджиеви бяха обявени за издирване от Интерпол

Още по темата

Издирваната от лятото на 2018-та година милионерска фамилия Маринела и Ветко Арабаджиеви са арестувани в Испания, това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Срещу двамата бяха повдигнати задочни обвинения за финансови престъпления, включващи укриване на данъци и пране на пари.

Тази сутрин в 8.45 часа Ветко и Маринела Арабаджиеви  са били задържани в имението в Кабрера де Мар в близост до Барселона, което е на небезизвестния кримигерой Георги Семерджиев - Жоро Шопа. Той също досега бе издирван, но от швейцарските власти, и от десетилетия се смята за дясната ръка на "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо, който миналата година бе окончателно осъден от Върховния касационен съд на 6 години затвор за пране на пари от наркотрафик, но се укри.

"Испанските власти веднага са предприели действия по осъществяване на исканите от нас действия за задържане на Арабаджиеви. Два екипа на испанските власти са предприели действия за влизане в имота - едното е било по искане на швейцарските власти за задържане на Семерджиев, а вторият екип е бил за Арабаджиеви", съобщи Румяна Арнаудова и поясни, че все още текат претърсвания в имота на Семерджиев.

Прокурор Арнаудова уточни, че предстои в Испания да се изпратят необходимите документи за връщането на Арабаджиеви у нас. Ако те доброволно поискат екстрадиция, това ще отнеме около половин месец преди да бъдат конвоирани в столичен арест у нас.

В момента в ареста се намира синът на Арабаджиеви - Вълчо. Фамилията бе обявена за издирване в края на август 2018 г., когато срещу тях започна разследване за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Адвокат
|
нерегистриран
08 март 2019, 01:32
0
0
Да имаш пари и да се оставиш да те хванат! Смешковци
2
|
нерегистриран
07 март 2019, 17:41
4
0
Е да де...идват си!
1
Адвокат
|
нерегистриран
07 март 2019, 15:09
6
0
Те нали щяха да си дойдат до дни....
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно