Подпалвачите мълчат, но някой е поръчал осуетения палеж във Видин
Дейността на двамата мъже, направили опит за палеж на цистерна с гориво в Гранично поделение Видин говори за изключително добра подготовка, организация и планиране на това недовършено престъпление. Това съобщи във Видин главен комисар Христо Терзийски, директор на ГДНП на МВР, който участва в работно съвещание и представяне на годишния отчет-анализ на ОДМВР-Видин.
 
Това престъпление не беше довършено поради независещи от тях причини и професионалната работа на полицаите от Областна дирекция на МВР Видин, добави гл. комисар Терзийски.
 
Сега предстоят още процесуално-следствени действия, множество експертизи, ако е необходимо ще бъдат ангажирани допълнително и експерти от Института по криминалистика.
 
Имаме версии за мотивите за това престъпление, но обвинените лица, не се възползваха от правото си да дават обяснения в хода на досъдебното производство, каза Терзийски. Работи се по няколко версии, като не се изключва нито една. Ако имахме показания от обвиняемите, щяхме да имаме по-голяма яснота.
 
Има данни за престъплението по отношение на съучастие и поръчителство, но поради воденото досъдебно производство не могат да се посочат конкретни факти и лица.
 
Как се стигна до разкриване на случая и до ареста във Видин
 
Двама мъже - на 25 и 48 г., са в ареста по обвинение за опит за палеж на цистерна с гориво в Граничния полицейски участък във Видин. Двамата бяха задържани на 27 февруари, като в тях бяха открити 10 литрови бутилки с бензин, с прикрепени пликове с химическо вещество, което при инжектиране със спринцовка (на снимката) възпламенява бензина, информираха тогава от Областна дирекция на МВР. 
 
Преди ареста единият прескочил оградата на ГПУ, но другият забелязал разположените в близост полицаи и се изтеглили в междублоково пространство със саковете и раниците, които са носили. 
 
В непосредствена близост до мястото, където единият е прескочил оградата в ГПУ, е имало две цистерни от 10 тона с бензин и дизел, а на около 50 метра от тях е разположена и бензиностанция.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно