Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров
Убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе е чист криминален случай, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова
Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

Северин Красимиров, снимка: Фейсбук 

Прокуратурата внесе в Русенския Окръжен съд обвинителния акт срещу Северин Красимиров за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври миналата година. 

От внесения обвинителен акт стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров отива на съд за три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен начин за жертвата, предаде БНТ.

"Единственото обвиняемо лице по делото Северин Красимиров от днес е предаден на съд. Той ще отговаря по три обвинения. Едното е за извършени от него блудствени действия с Виктория Маринова, второто - за извършено от него изнасилване и  третото обвинение е за убийство, извършено умишлено по особено мъчителен начин и с особена жестокост", каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и разясни подробно как е протекла работата на разследващите полицаи и наблюдаващите прокурори през последните пет месеца. Разпитани са над 30 свидетели, назначени и приети са над 15 експертизи, а българските служби са получили съдействие от прокуратурата и полицията в Германия. Заключението на съдебно-медицинската психиатрична експертиза е, че Северин е с лека умствена изостаналост, импулсивен е и емоционално нестабилен, но е вменяем и е разбирал какво върши, така че може да носи наказателна отговорност.

Убийството на телевизионната водеща предизвика реакции на европейските институции и на неправителствени организации зад граница. За това говори в Русе и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Убийството разтърси България не само с жестокостта, с което беше извършено, но с още един изключително неприятен факт - внушенията, които бяха направени от определени кръгове българи срещу българските институции и българската държава, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани", заяви Арнаудова. "В резултат на нашето разследване този случай се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху лицето на държавата се наложи целият екип да обори с много усърдие, много висок професионализъм и със самообладание, за да стигнем до истината", добави тя.

Престъплението бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на Виктория Маринова бе открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. За три дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в германския град Щаде в изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане. Още при гледането на мярката му в съда Северин призна, че е извършил престъплението, че съжалява и поиска да остане в ареста, защото се страхува от отмъщение.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно