Заради влошено здраве
Домашен арест за директора на НОИ-Силистра, обвиняем за източване на пенсионната система в града
Началникът на сектор "Отпускане на пенсии" Стоянка Симеонова ще бъде на свобода срещу парична гаранция от 7000 лв., а Тодор Тодоров остава в ареста, решиха още съдиите от АСНС
Домашен арест за директора на НОИ-Силистра, обвиняем за източване на пенсионната система в града

Милен Пенчев в съдебната зала, снимка: БулФото

Директорът на НОИ – Силистра Милен Пенчев, който е обвиняем по разследване на схема за отпускане на пенсии чрез фалшиви документи, беше пуснат под домашен арест заради влошено здраве от Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС).

"Трябва да съм само свидетел, а не и обвиняем", каза пред магистратите Пенчев. Той твърди, че два пъти - през септември и октомври м.г. - е подавал сигнали в прокуратурата за същата престъпна схема, за която в момента се явява обвиняем. 

Началникът на сектор "Отпускане на пенсии" в НОИ-Силистра Стоянка Симеонова, която е обвиняема по същото дело, ще бъде на свобода срещу парична гаранция от 7000 лв., а посредникът Тодор Тодоров остава в ареста, решиха още въззивните съдии.

Тримата ще отговарят пред закона за участие в престъпна група, която е изготвяла осигурителни документи с неверни обстоятелства и фалшиви трудови книжки с цел присвояване на пари от бюджета на НОИ-Силистра. Документите са се предавали лично или чрез упълномощено лице, едно от което е задържаният Тодор Тодоров. На другото задържано лице - Стоянка Симеонова, са диктувани номера с разпореждане за отпускане на пенсии в максималния размер. Тя осъществявала и контрол по движението на преписките за пенсиониране, като сумите са варирали между 8 и 10 хиляди лева.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно