Адвокатка осъди за 45 000 лв. община Пловдив за счупен крак
Жената се подхлъзнала на тротоар в центъра заради непочистен сняг
Адвокатка осъди за 45 000 лв.  община Пловдив за счупен крак

Адвокатка осъди Община Пловдив да й плати 45 000 лева обезщетение за ужасяващо падане след подхлъзване на непочистен сняг на 30 януари 2017 г., съобщи в-к "Марица". Инцидентът станал рано сутринта, на кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Васил Априлов". Тогава жената минала по пешеходната пътека на кръстовището, но щом стъпила на тротоара, се подхлъзнала на непочистения и заледен сняг, паднала и си счупила десния крак. На помощ й се притекъл случаен минувач, който подал сигнал на спешния номер 112.

Пострадалата била оперирана в болница, но поради усложнения претърпяла още няколко операции до ноември 2017 г., тъй като се стигнало до некроза на тъканите. Според експертизата по делото затруднения в движението съществуват и до настоящия момент, като тя е принудена да се придвижва с патерици.

Жената подала иск за 50 000 лева заради преживените от нея страдания. Станало ясно, че след инцидента тя била принудена да престане да упражнява професията си. Окръжният съд решил, че справедливото обезщетение е в размер на 30 000 лева, но апелативните магистрати го увеличили на 45 000.

По време на съдебния процес от общинското предприятие, ангажирано със зимното поддържане, обяснили, че мястото е било почистено от техни служители. Техните твърдения обаче били оборени от свидетели на инцидента. Мъж от квартала потвърдил пред съдиите, че същия ден два пъти пресичал кръстовището ​и заявил, че имало натрупан замръзнал сняг. Човекът подал сигнал на 112, разказал пред дежурния оператор, че се е налагало да държи пострадалата, за да не лежи жената в снега, което доказало, че мястото не било почистено. Поради тази причина и искът бил уважен от съда.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
колега
|
нерегистриран
22 март 2019, 10:41
13
-2
45 хил. са малко, понеже ОПГ ГЕРБ - Майна в лицето на Мамин Ваньо ... имат Много.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно