Сделката на жената на Лозан Панов е за избягване на ДДС и такси*
Това го научих от едни гърци, понеже там ДДС-то е 24% и всички са се научили да го избягват
Сделката на жената на Лозан Панов е за избягване на ДДС и такси*

Сграда "Елемаг - Дипломат", в която Елисавета Панова и Лозан Панов живеят в апартамент от 172 кв. м., закупен на четири пъти по-ниска цена от реалната

Сделката на жената на Лозан Панов е за избягване на ДДС и такси. Може би и на Цецка Цачева, но там не съм виждал документите, докато тези на "Ганева 2000" ги публикуваха и от тях е видно, че си е купила правото на строеж. 
 
Това го научих от едни гърци, понеже там ДДС-то е 24% и всички са се научили да го избягват.
 
Когато купуваш апартамент от строителна фирма, тя е длъжна да начисли ДДС върху неговата продажна цена. Затова се продава земята и/или правото на строеж, преди още да са наляти основите (преди да има сграда изобщо, т.е. на изкоп). След това собственикът на това право за строеж (частното лице), наема (случайно същата) строителна фирма, за да му построи негова си сграда (или част от сграда) на неговото си (вече) място. В този случай на фирмата се заплаща само труда по себестойност и съответно само ДДС-то върху тази себестойност - обичайно около една трета от цената. ДДС-то и нотариалните такси върху земята, проектите, материалите и най-вече върху надценката се спестява съвсем легално. Надценката, т.е. печалбата на фирмата, пък се плаща кеш. А сделка за самия апартамент (и съответните данъци и такси) изобщо няма, защото изначално апартаментът си е твой и ти не го купуваш от никого - само си наел строителна бригада. В някои случаи (примерно при финансиране на сградата от банка), тези апартаменти се оформят като "обезщетение за собственика на земята".
 
Право на строеж мернах и в документите на Цветан Цветанов - с прехвърлянето на това право адвокатите на "Артекс" оправдаваха равностойността на заменката (явно не са му прехвърлили право на строеж върху терена на новата сграда, но той го е имал за старата).
 
 
*Авторът на коментара е един от първите български блогъри, създател на "Интернет Общество". Публикуваме го с негово съгласие. Заглавията са на "Правен свят".
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
9
Древен грък
|
нерегистриран
28 март 2019, 13:08
1
0
Калимера , кир Димитриос !

Не ще да е би грък , а някакъв марсианец този дето ти е наговорил тези схеми.Да не би да чуваш гласове, приятелю ?
7
До 5
|
нерегистриран
28 март 2019, 07:15
6
0
Плебс, питай КОМПИРА Пацо, той ги разбира тия работи. Дори е приложил знанията си на практика за собствено обогатяване с апартамент. Ей така стават нещата. Е .... Сигурното е , че ще види длъжност Главпрок, през крив макарон. Сега в Дизела е нашата надежда :))))
6
Калин Калпакчиев
|
нерегистриран
27 март 2019, 23:58
8
-8
Честит рожден ден, Лозане! След 10 мин имаш празник! Лошо ни удариха, но не очаквахме, че и ти ще изкочиш с апартамент до ЦВ.Цв. Ти формално нямаш вина и ще държим тази позиция! Отговорността е лична! Иначе виж другите 10 Апартамента, как си ги закупил, да не се червим и там! И не на страха, приятелю! 😊
5
|
нерегистриран
27 март 2019, 22:15
8
-8
Моля прецизните юристи тогава да обяснят на нас, простия плебс, защо нямаме учредено право на строеж, защо не сме обезщетявани с апартаменти и защо не сме женени за един от тримата големи. То е ясно, че е защото сме прости и грозни, ама ако може така, по-юридически да ни го обясните. И кумовете да не пропуснете.
3
|
нерегистриран
27 март 2019, 21:08
11
-5
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
Коментарът на този блогър или там как се нарича някой си е много посредствен. Личи си, че човекът не е юрист и интерпретациите му са нескопосани и смешни даже.
2
Бойко
|
нерегистриран
27 март 2019, 20:46
13
-6
Е щом започнахте да си служите с материали на блогъри -личи си докъде сте стигнали.То като сте го заяли тоя Лозан Панов все той ви е в устата.Още малко ще започнете да си преписвате "матрялите" и от вестник Шок.
1
Калин Калпакчиев
|
нерегистриран
27 март 2019, 20:43
6
0
Колеги, е се издържа на тази мръсотия
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно