11-ти годишни награди на "Правен свят"
Юрист на годината
До 20-ти април можете да направите своите номинации на сайта juristnagodinata.bg
Юрист на годината

За 11-та година авторитетният сайт за юридическа тематика "Правен свят" ще връчи наградите "Юрист на годината". 

До 20-ти април 2019 г. на сайта juristnagodinata.bg можете да направите своите номинации в шест категории: "Юрист на годината", "Кантора на годината", "Нотариус на годината", "Частен съдебен изпълнител на годината", "Млада кантора на годината", "Дело на годината". След обявяването на номинираните, желаещите да ги подкрепят ще могат да дадат своя вот, отново на сайта juristnagodinata.bg. Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония през месец май 2019 г.

Целта на конкурса "Юрист на годината" е да насърчи професионализма и достойнството в упражняването на правните професии. Да отличи поведение, което способства за утвърждаването на върховенството на закона, правовата държава, да посочи изявени професионалисти във всички области на правото, които по един или друг начин са се превърнали в олицетворение на определени общественозначими морални ценности и успех при упражняване на професията. 

През годините носители на приза "Юрист на годината" в различни категории са били изявени магистрати, адвокати и юристи с особено голям принос в юридическата сфера. През 2018 г. по повод десетгодишния юбилей на наградите, освен "Юрист на годината", бяха връчени призове в пет допълнителни категории. С наградата "Юрист на годината" бе отличен адвокат Петър Николов. Призът "Кантора на годината" получи "Гугушев и партньори", а наградата "Млада кантора" получи "Константинова и Ковачева". Призът "Дело на годината" отиде при "Камбуров и съдружници". Наградата за "Нотариус на годината" получи нотариус Весела Ивчева, а "ЧСИ на годината" стана Стоян Якимов. Френският адвокат Ерик Кампана получи специалната международна награда. 

Традиционно на церемонията по връчване на наградите "Юрист на годината" присъстват магистрати, изявени юристи от всички сфери на правото, представители на неправителствени организации, представители на изпълнителната власт, парламентаристи, журналисти.

"Юрист на годината" е запазена марка на "Правен свят" ЕАД.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.