По апартаментна линия Лозан Панов си е направо коалиционен партньор на властта
Най-малкото, което дължи г-н Лозан Панов, е да даде членоразделно обяснение за имотното си състояние. При него има нещо гнило в имотното състояние и той трябва или да разсее тези обществени подозрения, или да подаде оставка. Това каза докторът по конституционно право и председател на Института за модерна политика Борислав Цеков за мълчанието на шефа на ВКС по темата за рекордно евтиния луксозен апартамент, закупен от съпругата му.
 
"Не говоря за кварталните речи, на ниво агитпроп, които той раздава. Това го чуваме от няколко специфични медии, чрез които говори - едни подсъдими лица, над които се твърди, че той разпъва чадър. Политическата номенклатура, която се оттегли, и съдебната номенклатура, която даже не благоволява да даде обяснение на българските граждани, създава впечатлението, че над тях е само Господ", каза още Борислав Цеков в БНТ.
 
Той се съгласи, че скандалите са били тежък удар за управляващите. Той подчерта, че навсякъде по света когато хора, които са на върха и на държавна заплата, а демонстрират имотно състояние над средното, това предизвиква въпроси и обществено недоволство. 
 
"Премиерът Борисов до голяма степен успя да затвори този скандал от гледище на пряката атака на управлението. Да, отзвуците, коментарите, оценките ще продължат, но сменянето от държавни постове на хората, които бяха замесени в този скандал, който предизвика това широко обществено недоволство и критика към управлението, затвори до известна степен скандала", смята Борислав Цеков.
 
"Последните скандали Цветанов нарече битовизми. Битовизъм ли е да търси разликата в един апартамент, който е 1 млн. лв. Това не е битовизъм, а стил на управление и ясно доказателство какво представлява то", заяви пред БНТ и народният представител от ПГ на "БСП за България" Александър Симов. Той обясни, че последните събития ясно показват идеологията на управление на страната ни.
 
"Стана ясно, че има цяла мрежа от хора партийци, чиято основна цел в управлението е да се сдобият с евтини апартаменти", категоричен бе Симов. Той припомни, че водачът на листата им Мария Габриел, само преди няколко години, също е била замесена в подобен скандал - да използва на безценица жилище на Столична община, за което тя обясни, че е стокирала нещата си там. 
 
Симов подчерта, че е странно, че министърът на правосъдието е подала оставка, а съдия Панов да не подаде. "По апартаментна линия той си е направо коалиционен партньор на властта. Не виждаме морал в тази постъпки", коментира социалистът. 
 

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно