В рамките на среща с представители на ЕК
Членове на ВСС се запознаха с новия отговорник по Механизма за сътрудничество и оценка за България
Кадровиците щели да са в "непрекъснат контакт" с Томас Гарсия
Членове на ВСС се запознаха с новия отговорник по Механизма за сътрудничество и оценка за България

Членове на ВСС на среща с представители от ЕК, снимка: ВСС

Членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) се срещнаха с представители на Европейската комисия и с новия отговорник по Механизма за сътрудничество и оценка за България Томас Гарсия, съобщиха от кадровия орган. Домакини на срещата са били представляващият ВСС Боян Магдалинчев, членовете на Съдийската колегия Вероника Имова и Атанаска Дишева, както и членовете на Прокурорската колегия Даниела Машева и Светлана Бошнакова. В екипа на Експертната мисия на Европейската комисия участие са взели Жулиен Мусние – началник на отдел, Генерален секретариат и Туе Фосдал – Генерален секретариат.

Гостите са посочили, че посещението им се провежда след положителния доклад за България от месец ноември 2018 г., във важен етап от изпълнението на Механизма за сътрудничество и оценка и първата им цел са поставените по него задачи. Представителите на ЕК са обърнали внимание и на възможността ВСС да осъществява директен контакт с Комисията чрез нейния представител за България. Заявили са и желание "ЕК да работи в един момент с България както с другите държави членки на Европейския съюз".

"Съзнаваме отговорността на нашата работа и ще създадем условия за непрекъснат контакт с г-н Гарсия по всички дейности на ВСС, които представляват интерес за Европейската комисия", ангажирал се е  Боян Магдалинчев. Членовете на Съвета са представили пред гостите си свършеното след последната съвместна среща от 12 март 2019 г. в областта на конкурсните процедури, атестирането, за намаляване на натовареността на магистратите, реформата на съдебната карта. Споделени са били положителните резултати от преструктурирането на районни прокуратури в страната, уточняват от ВСС.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно