Отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева се изкара жертва, кандидатира се за евродепутат. Посредникът при подкупа се отказа от признанията си
Изчезнали са оригиналните бележки, с които от ареста Десислава Иванчева се опитвала да склони посредника Петко Дюлгеров да си оттегли признанията. По делото са останали само копия. Това стана ясно в спецсъда на делото срещу отстранената кметица на столичния район "Младост", нейната заместничка Биляна Петрова и Дюлгеров. Тримата са обвинени за получаване на 70 000 евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.
 
Делото е пред приключване и подсъдимите получиха думата за обяснения. Близо час Иванчева твърдеше, че е станала жертва, тъй като настоявала не само строителите, а и всички, които имат бизнес в "Младост", да правят дарения – от пейки, детски и спортни площадки, до блажна боя и луковици за лалета. Неофициално в кметството решили да искат до 20 евро за всеки застрояван квадратен метър, но всичко ставало доброволно от страна на инвеститорите, които подписвали договори в полза на Столична община или Столичния общински съвет.
 
Дюлгеров не пожела да дава обяснения, но бяха прочетени неговите самопризнания от м.г. В тях той ясно и точно обяснява как Иванчева и Петрова са искали парите от Ваклин, как е получил пачките от предприемача, как ги е оставил в кашон в служебната кола на Иванчева и взел своя "хонорар" от 14 000 евро, които му трябвали, за да си прави операция на очите в Турция. Пред съда Дюлгеров се отрече от тези показания, като заяви, че ги е давал по съвети на служебен адвокат и служители на КПКОНПИ.
 
От спецпрокуратурата поискаха отвод на съдията Иво Хинов, който отказа да бъдат пуснати в залата записите от СРС-та, да бъде назначена втора експертиза на тефтер на Иванчева, както и да бъде призован съкилийник на Дюлгеров, пред който посредникът разказал още по-подробно за подкупа.
 
Хинов отказа отвод и насрочи следващото заседание за неделя – 14 април.
 
Инициативен комитет "Непослушните" издигна кандидатурата на Десислава Иванчева за независим евродепутат. Документите бяха внесени в ЦИК, но дали са редовни, ще стане известно до 2-3 дни. Иванчева коментира, че по настояване на нейни фенове, тя ще се кандидатира наесен и на местните избори. Но ако преди това стане евродепутат, в надпреварата в кмет за "Младост" ще участва заместничката й Биляна Петрова.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно