Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами
Съдът остави в ареста петимата задържани за телефонни измами, които Румъния ни предаде. Групата беше разбита при мащабна акция на спецпрокуратурата и МВР у нас и в северната ни съседка на 18 април. Тогава в района на Горна Оряховица бяха задържани петима, а останалите в Букурещ и Румъния. Сред тях е и предполагаемият организатор на "ало измамите" Борислав Димитров - Бобито, който вече три пъти е лежал в затвора за подобни престъпления.
 
Биографията на Борислав Димитров започва с измами, в които Бобито е убеждавал възрастни хора, че трябва да платят много пари за здравето на свой близък. Адвокатът му обвини медиите за разнообразяването на репертоара му .
 
Красимир Елдъров, адвокат на Борислав Димитров - Бобито:
- Преди изобилстваха и бяха само измами на медицинска почва - да го кажа така - операция, пари за операцията и това. 
- За които е осъждан вашият клиент?
- Да. Но до сега нямаше в техния да го кажа "творчески" натюрел нямаше полицейска дейност.
- Значи творческия натюрел на вашия клиент се развива?
- Развива се благодарение на тези пресконференции, които се организират единствено в нашата хубава държава.
 
Съдът прие, че има достатъчно доказателства, от които да се предположи, че петимата задържани са участвали в престъпна група и са извършвали телефонни измами. По отношение на Борислав Димитров съдията подчерта, че има доказателства, че той е извършил конкретни измами по телефона. 
 
Каква е била ролята на Борислав Димитров в тази група, поне от това, което чухме от определението на съда той има основна роля в организирането?
 
Николай Димитров, прокурор:
Засега да, има такива доказателства, но все пак предстои още разследване.
- Той ли е един от хората, които се е представял за полицейски служител пред жертвите на телефонни измами?
- Нашето твърдение е, че е така.
 
Разследващите са събрали доказателства, че парите, които мулетата са събирали от жертвите на телефонни измами, са стигали до Борислав Димитров, който ги е разпределял между участниците в групата.
 
Петимата, които съдът остави в ареста са извършвали измамите от територията на Румъния с местни сим карти, голяма част от които са открити у тях при задържането им. След арестите в средата на април телефонните измами рязко са намалели и за 20 дни са извършени едва 4 такива. От МВР съобщиха, че в София са задържани трима мъже, които по телефона са се представяли за общински служители, които събират дарения за социални услуги. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно