Глоба грози бившият белгийски крал Алберт Втори, ако не се подложи на тест за бащинство
Бившият крал на Белгия Албер Втори ще трябва да плаща ежедневна глоба от 5000 евро, ако откаже да му бъде направен ДНК тест, за да се установи дали е баща на художничката Делфин Боел, постанови белгийски съд. Петдесет и една годишната Боел води съдебна битка от 2013 година, за да бъде призната за дъщеря на Албер Втори, като твърди, че майка й баронеса Сибил дьо Селис Лоншан имала продължителна любовна връзка с бившия крал преди няколко десетилетия.
 
През миналия октомври белгийски съд реши, че 84-годишният Албер Втори трябва да се подложи на тест за бащинство. Бившият крал оспори решението, като случаят бе отнесен до Касационния съд, чието решение се очаква до края на тази година.
 
Междувременно Апелативен съд в Брюксел реши в четвъртък, че бившият белгийски крал трябва да се подложи на ДНК тест пред експерт по съдебна медицина и че той ще бъде глобяван с 500 хиляди евро от първия ден на евентуалното си неявяване за теста.
 
ДНК тест през 2013 година установи, че Жак Боел не е биологичният баща на Делфин. Албер Втори, който абдикира през същата година и е баща на сегашния крал Филип, винаги е отричал подобна връзка с Делфин Боел, но призна, че в брака му с 81-годишната Паола е имало трудни периоди.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно