15 г. затвор за украинец, участвал в атентата срещу Алексей Петров
15 години в затвора трябва да лежи украинецът Роман Логвиненко, подсъдим за атентата с 2 гранатомета срещу Алексей Петров. Присъдата е на състав на Софийския градски съд с председател Николай Николов.
 
Логвиненко беше признат за виновен като помагач в опита за убийство на Петров, но съдът го оправда по обвинението, че е подбудител и е организирал покушението. Според прокуратурата той е закупил колите, с които беше организирана атаката, като е осигурил и двата гранатомета, с които беше стреляно по бронирания автомобил на Петров.
 
След присъдата съдия Николов каза, че годни доказателства има само за участието на Логвиненко като помагач в атентата, който улеснил извършителите, давал им и съвети. Липсват каквито и да е доказателства, че е склонил извършителите, както и че е осигурил гранатометите и колите, подчерта съдията.
 
Покушението срещу Алексей Петров бе извършено с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в София. Той пътуваше с шофьора си Стефан Борисов в брониран "Мерцедес S 500 гард" и това е спасило живота им, защото снарядите не успели да проникнат в автомобила.
 
Решението не е окончателно, Логвиненко може да обжалва пред Софийския апелативен съд. Той остава в ареста.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно