Обновена  20 май 11:35
Проф. Огнян Герджиков:
Лозан Панов се хлъзна към политиката
Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи във връзка с избора на нов главен прокурор, смята бившият служебен премиер
Лозан Панов се хлъзна към политиката

Проф. Огнян Герджиков, снимка: БНТ

Няма нищо нередно в това държавният глава да прави срещи във връзка с избора на нов главен прокурор, тъй като между властите трябва да има диалог. Това заяви бившият служебен премиер и дългогодишен преподавател по търговско право проф. Огнян Герджиков пред БНТ"Не виждам някаква намеса или недопустима намеса. Това е диалог между властите, за мен той е нормален", заяви Герджиков.
 
Проф. Герджиков заяви още, че не вижда нищо нередно в предложението мандатите на главния прокурор и председателите на върховните съдилища да може да бъдат прекратявани предсрочно. "Всеки трябва да е под контрол. Нормално е при нарушение, всеки да поеме своята отговорност'', коментира професорът. "Не смятам, че съдебната система е толкова болна, колкото някои се опитват да внушат", допълни бившият служебен премиер.
 
Лозан Панов е малко краен в изказванията си, "тъй като се хлъзна в посока към политиката", той би трябвало да стои по-далеч от политиката, коментира още Герджиков, който бе и председател на Народното събрание при управлението на НДСВ.
 
Поводът за гостуването му беше представянето на новите му книги "Вещноправна поема" и "Облигационноправна поема". По-късно в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Герджиков представя двете си нови книги.
 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
8
***************************************************************************
|
нерегистриран
21 май 2019, 10:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6
|
нерегистриран
20 май 2019, 15:47
14
-3
Какво точно е казал Панов и как това е хлъзгане в политиката?
Че той и Главния прокурор каза, че промяната в правомощията му обслужва интереси, при ясното съзнание, че такава промяна е политически въпрос, който може да се разреши от законодателния орган. Никой обаче не казва, че становището на Главния е политика /напълно съм наясно че не е политика, а е просто становище/, докато за Панов за всяко изказване се твърди, че е политика, като той също само изказва становище.
5
Сиво
|
нерегистриран
20 май 2019, 12:59
12
-8
Проф. Герджиков обаче също се хлъзгаше към политиката и като част от нея взе някои нездрави и несамостоятелни решения.
4
|
нерегистриран
20 май 2019, 11:50
10
-4
ПС,дайте думата във форума на обикновенния човек .тия що пишат са ми ясни-30 г.празнодумие.ако искате изтрйте.
3
Хадес
|
нерегистриран
20 май 2019, 11:33
16
-4
Господин Герджиков, като професионалист в областта на издъхналите души, мога да Ви уверя, че все още не е изяснено в какъв стадии на развитие се намира болестта обхванала съдебната система, но във всички случаи не е начален.
2
Правосъдието е основа на държавността
|
нерегистриран
20 май 2019, 11:29
18
-4
Тя отдавна е в кома. Изходът е летален за "потребителите". Какво може да се очаква от свършени политици? От преписвачи на немския търговски закон и послушници на Таджер... какво да чуем... всичко е точно, защото снощи бях профсъюзник на СУ.
1
Надхвърлена компетентност
|
нерегистриран
20 май 2019, 11:16
20
-7
Професор Герджиков е типичен пример за човек, който е изключителен професионалист като юрист, учен и преподавател. Но до там. Като политик е твърде спорен. Като председател на Народното събрание се справи сносно, даже повече от сносно, но не може да се каже, че е бил изключителен или дори добър в това си амплоа. Като служебен премиер на Р.Радев се покри с неувяхваща слава, която се доближи до тази на другия професор и служебен премиер - Близнашки. Особен в опита да форсира и извън всякакви правила да постави всички при свършен факт по казуса с "Грипен"-ите.
Та професоре, как беше "Обущарю, не по-високо от обувките..."
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно