Председателят на Окръжен съд – Варна встъпи във втория си мандат
Марин Маринов бе избран с пълно единодушие от Съдийската колегия на ВСС
Председателят на Окръжен съд – Варна встъпи във втория си мандат

Марин Маринов подписа акта си пред административния ръководител на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян, снимка: ОС-Варна

Преизбраният председател на Варненски окръжен съд Марин Маринов официално встъпи в длъжност. Той подписа акта си пред административния ръководител на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян на официална церемония в присъствието на зам.председателите на АпС- Варна, съобщиха от пресцентъра на ОС-Варна.

На 23 април 2019г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет с пълно единодушие от 12 гласа подкрепи Маринов за втори мандат като председател на съда. Членовете на съвета изразиха категоричната си подкрепа за управленския модел на съдия Маринов и задълбочена му, стегната и ясна стратегия за развитие на институцията през следващите пет години. Преди това той получи и подкрепа от Общото събрание на съдиите от Окръжен съд – Варна.

Съдия Марин Маринов e с ранг "съдия във Върховен касационен съд и Върховен административен съд". Роден е във Варна. Завършва Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 1997г. С над 20 години стаж в правосъдната система, като започва кариерата си като младши съдия в Окръжен съд – Варна през 1999г. От февруари 2000г., в продължение на година и четири месеца, е съдия в Районен съд - Варна. Зам.председател на Варненски районен съд и ръководител на "Наказателно отделение" от юни 2001г. до октомври 2006г., след което до май 2008г. работи като окръжен съдия във Варна. От май 2008г. до февруари 2014г. е зам. председател на Варненски окръжен съд и ръководител на "Търговско отделение". През април 2014г. е избран за председател на Варненски окръжен съд.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
21 май 2019, 09:43
5
-1
Ми той хубаво встъпи, ама на никого не пожелавам да попада в лапите на подчинените му от ТО съдийки.....
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно