В София арестуваха пенсионерка, подставено лице на Цветан Василев
Подставено лице на банкера Цветан Василев, който от 2014 г. се укрива в Белград, е било арестувано в София. Зад решетките е прибрана жена на име Людмила Петрова в пенсионна възраст, научи "24 часа".
 
От Специализираната прокуратура не съобщиха защо Петрова е задържана. Предполага се, че в петък тя ще получи и обвинение.
 
По неофициална информация Петрова е от обкръжението на Василев, макар и живеейки в България. Тя е бивша служителка на НАП, а когато е работила там, е "решавала проблемите на банкера с приходната институция", обясниха източници на "24 часа". Друга информация гласи, че Петрова е имала нещо общо с фирмата ТЦ ИМЕ. Според обвинителния акт срещу Василев по делото КТБ ТЦ ИМЕ е част от т.нар. "имотни дружества" на банкера, които съсредоточавали реалното имущество, придобито чрез присвоените с привидната банкова дейност средства от банката.
 
Петрова е в списъка на свидетелите по делото КТБ, което се разглежда в спецсъда. Освен Василев за присвояване на над 2,7 млрд. лв. от банката са подсъдими и други 17 души.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
Велков
|
нерегистриран
28 май 2019, 00:51
0
0
Мястото на Цветан Василев е в затвора, а не в Белград, където на воля харчи крадените пари на хората.
2
Петър
|
нерегистриран
27 май 2019, 22:37
1
0
Василев наистина е използвал всякакви схеми, за да източва КТБ.
1
Симо
|
нерегистриран
27 май 2019, 19:56
0
0
Леле, мустакатият престъпник пробягва до баби да му вършат мръсната работа.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно