Московски съд удължи задържането на украинските моряци
Московският съд потвърди удължаването на ареста на 24-те украински моряци, задържани от Русия през миналата година, като се противопостави на международен трибунал, призоваващ за незабавното им освобождаване. Московският градски съд отхвърли жалбата срещу задържането на моряците до юли, подадена от техните адвокати.
 
През ноември Русия задържа край Керченския проток три кораба на украинския флот, опитали се да преминат от Черно море в Азовско море. Това е първият открит военен сблъсък между Киев и Москва от 2014 г., когато Русия анексира Крим.
 
В събота Международният трибунал за морско право, базиран в Хамбург, призова Русия "незабавно" да освободи моряците и да ги върне в Украйна.
 
Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков отхвърли решението, като заяви, че Москва ще продължи "последователно да защитава своята гледна точка". Песков твърди, че конвенцията е неприложима в настоящия случай. Москва обвинява моряците, че са нарушили морските граници. Ако бъдат осъдени, те са заплашени от до шест години затвор.
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно